Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εύθραυστη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - O DAX +1%, τα futures της Wall +0,8%

Εύθραυστη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - O DAX +1%, τα futures της Wall +0,8%
Εύθραυστο είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
Εύθραυστο είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των φόβων για παγκόσμια ύφεση, με τους δείκτες να καταγράφουν ήπια κέρδη, μετά την άνοδο στη Wall Street.

Οι αγορές ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα του 2022, με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλέστερες επιλογές εν μέσω ανησυχιών ότι οι πιο σφιχτές νομισματικές πολιτικές και το άλμα του πληθωρισμού θα προκαλέσουν παγκόσμια ύφεση.
Στο τέλος μιας εβδομάδας με διακυμάνσεις, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε νωρίτερα σήμερα κατά 0,6% και οδεύει προς μικρή άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.
Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας διαδικτυακών πωλήσεων ενδυμάτων Zalando κατέγραψε βουτιά 16,8% σε χαμηλό τριών και πλέον ετών, αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για το 2022.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX ενισχύεται 1% στις 13.053 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 7.067 μονάδες.
Στις 5.938 μονάδες με άνοδο 1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,3% στις 21.667 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,2% στις 8.117 μονάδες.
Άνοδο 0,8% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Σταθεροποιητικά διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,3% στα 110,46 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο +0,4% και τα 104,72 δολ. το βαρέλι.

Γερμανία: Επιδεινώθηκε ο Ifo επιχειρηματικού κλίματος

Επιδεινώθηκε ο δείκτης Ifo επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Ιούνιο, στις 92,3 μονάδες  από 93 τον Μάιο, χαμηλότερα των εκτιμήσεων.
Ο Δείκτης Τρέχουσας Αξιολόγησης υποχώρησε στο 99,3, έναντι 99,5 τον Μάιο, ενώ ο Δείκτης Προσδοκιών στο 85,8 τον Ιούνιο από 86,9 τον Μάιο.


Βρετανία: Πλήγμα στην κατανάλωση

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 0,5% το μήνα Μάιο και κατά 4,7% σε ετήσια βάση, καθώς οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αυξανόμενες τιμές, περικόπτοντας τις δαπάνες δεδομένης της ανάγκης να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και βενζίνη.
Την ίδια ώρα, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, με την εταιρεία ερευνών αγοράς GfK να ανακοινώνει ότι το καταναλωτικό κλίμα υποχώρησε 1 μονάδα στο -41 τον Ιούνιο, τη χαμηλότερη ένδειξη στα 48 χρόνια της έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης