Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακά κέρδη σημειώνουν οι ρωσικές δυνάμεις σε Severodonetsk – Lysychansk, μεγάλες οι απώλειες των Ουκρανών

Εντυπωσιακά κέρδη σημειώνουν οι ρωσικές δυνάμεις σε Severodonetsk – Lysychansk, μεγάλες οι απώλειες των Ουκρανών
H απώλεια του Severodonetsk και του Lysychansk θα αποτελέσει σημαντική καμπή στον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία

Εντυπωσιακά κέρδη σημειώνουν οι ρωσικές δυνάμεις σε Severodonetsk – Lysychansk πολύ νευραλγικές περιοχές στο Donbass της Ουκρανίας, ενώ ταυτόχρονα οι Ουκρανικές δυνάμεις καταγράφουν μεγάλες απώλειες.
Εν τω μεταξύ οι συνεχιζόμενες ασκήσεις κινητοποίησης της Λευκορωσίας θα συνεχιστούν στην επαρχία Gomel έως την 1η Ιουλίου, αλλά είναι απίθανο να αποτελούν μέρος προεοτιμασίας για την άμεση εμπλοκή της Λευκορωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εντυπωσιακά κέρδη των ρωσικών δυνάμεων

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη στην περιοχή Severodonetsk - Lysychansk τις τελευταίες ημέρες και τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να υφίστανται υψηλές απώλειες.
Ο επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, δήλωσε στις 23 Ιουνίου ότι τα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να υποχωρήσουν για να αποφύγουν την περικύκλωση στο Lysychansk, κάτι που δείχνει ότι οι ουκρανικές αρχές θέτουν όρους για να προετοιμαστούν για την τελική απώλεια τόσο του Severodonetsk όσο και του Lysychansk.
H απώλεια του Severodonetsk και του Lysychansk θα αποτελέσει σημαντική καμπή στον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία
Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις πιθανότατα θα σταματήσουν τις επόμενες εβδομάδες, είτε οι ρωσικές δυνάμεις καταλάβουν είτε όχι την περιοχή Severodonetsk-Lysychansk, δίνοντας πιθανότατα στις ουκρανικές δυνάμεις την ευκαιρία να ξεκινήσουν συνετές αντεπιθέσεις.

Βασικά σημεία

Οι δυνάμεις της Λευκορωσίας διεξάγουν ασκήσεις κινητοποίησης κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων, αλλά είναι απίθανο να εμπλακούν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει στα νότια προάστια του Lysychansk και ενισχύουν τις θέσεις τους γύρω από το Severodonetsk για να ολοκληρώσουν την κατάληψη τόσο του Severodonetsk όσο και του Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για να περικυκλώσουν τον ουκρανικό στρατό στο Hirske και το Zolote.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα απέκλεισαν επιτυχώς τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 και ενισχύουν τις επιθέσεις στο Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συγκέντρωσαν εξοπλισμό και συνέχισαν την οικοδόμηση αμυντικών θέσεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια προς το Lysychansk και έφτασαν στα νότια προάστια της πόλης στις 23 Ιουνίου.
Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν στις 23 Ιουνίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τις Rai-Oleksandrivka και Luskotivka στις 22 Ιουνίου, κάτι που θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να ξεκινήσουν περαιτέρω προέλαση προς το Lysychansk.
Αρκετές ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι μάχονταν νότια του Lysychansk στη Bila Hora, τη Myrna Dolyna και τη Vovchoyarivka, όλα σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Lysychansk.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το νότιο Lysychansk.
Το ρωσικό κανάλι Telegram Rybar ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει μέχρι τα νότια προάστια του Lysychansk και μάχονται εντός της βιομηχανικής ζώνης της πόλης.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης περιορίσει πιθανώς την πρόσβαση της Ουκρανίας στις γραμμές επικοινωνίας στο Lysychansk και μπορούν να βομβαρδίσουν μεγάλες περιοχές τόσο των αυτοκινητόδρομων Siversk - Lysychansk όσο και Bakhmut-Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τις θέσεις τους γύρω από το Severodonetsk προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάληψη της πόλης.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι στοιχεία του 2ου Σώματος Στρατού (οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk) και της Rosgvardia (Ρωσική Εθνοφρουρά) βρίσκονται κοντά στην πλήρη κατάληψη του Severodonetsk.
Συγκεκριμένα, η Rosgvardia δεν προορίζεται να είναι μια δύναμη μάχης πρώτης γραμμής και η εμπλοκή τους σε άμεσες μάχες για τον έλεγχο αμφισβητούμενων εδαφών δείχνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Severodonetsk βασίζονται σε δευτερεύουσες δυνάμεις για την υποστήριξη επιχειρήσεων.
Η ρωσική υπηρεσία του BBC ανέφερε στις 21 Ιουνίου ότι το προσωπικό της Rosgvardia και του ιδιωτικού στρατού Wagner παρέχουν την κύρια δύναμη επίθεσης της Ρωσίας στο Severodonetsk.
Ο Ουκρανός βουλευτής και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Dmytro Snyegerev δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300V4 στην περιοχή Severodonetsk προκειμένου να προστατεύσουν τις δυνάμεις τους από την ουκρανική αεροπορία και τα drones.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν μια τακτική ομάδα τάγματος (BTG) από την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια στο Novotoshivske, νότια της περιοχής Severodonetsk - Lysychansk, πιθανότατα για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση της κατάληψης της υπόλοιπης περιφέρειας Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν κινηθεί για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων στο Zolote και στο Hirske, αλλά δεν έχουν ακόμη πάρει τον πλήρη έλεγχο και των δύο οικισμών.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα εκκαθαρίζουν το Zolote, το Hirske και τις γύρω περιοχές, και γεωγραφικά πλάνα μάχης από τις 23 Ιουνίου έδειξαν τα ρωσικά στρατεύματα να εισέρχονται στο Hirske από τα ανατολικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να εμποδίσουν τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut - Lysychansk για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις στο Lysychansk και σημείωσαν κέρδη στις 23 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι στοιχεία του 1ου Σώματος Στρατού (οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk) ανέλαβε τον έλεγχο της Mykolaivka, ενός οικισμού κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 περίπου 15 χλμ. νοτιοδυτικά του Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επιπλέον τις επιχειρήσεις επίθεσης στο Berestove, έναν οικισμό δίπλα στη Mykolaivka κατά μήκος του T1302.
Ο επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, ανέφερε ότι o αυτοκινητόδρομος T1302 δεν λειτουργεί επί του παρόντος, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν επιτυχώς τις προσπάθειες ανεφοδιασμού της Ουκρανίας στην περιοχή Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν αναγνωριστικές επιχειρήσεις στο Vershyna και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εγκλωβίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Klynove, και οι δύο περιοχές νοτιοανατολικά του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum, αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 23 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις στο Dolyna και το Bohorodychne, αμφότερα σε απόσταση 20 χλμ βορειοδυτικά του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να ελέγξουν τον αυτοκινητόδρομο Ε40 (επίσης γνωστός ως Μ03) προς το Slovyansk,

Νότιος Άξονας - Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνονται σε αμυντικές επιχειρήσεις και συσσώρευσαν εξοπλισμό κατά μήκος του Νότιου Άξονα στις 23 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια σειρά επιθέσεων κοντά στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Donetsk με Zaporizhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις συγκέντρωσαν επιπλέον μονάδες πυροβολικού γύρω από τα σύνορα της Περιφέρειας Kherson - Mykolaiv ως απάντηση στις πρόσφατες ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις μετακινούν επιπλέον μεγάλες στήλες στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Μαριούπολη προς το Berdyansk και το Polohy, πιθανόν να ενισχύσουν τις θέσεις στην περιφέρεια Zaporizhia.
Ο επικεφαλής της ουκρανικής κύριας διεύθυνσης πληροφοριών Kirill Budanov δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν ένα απόσπασμα που αποτελείται από μονάδες αεράμυνας και ομάδας πυραύλων, μια ομάδα σκαφών και ειδικές δυνάμεις στο Snake Island ως απάντηση στα πρόσφατα ουκρανικά πλήγματα απευθείας εναντίον του Snake Island.
cc1_13.png

cc2_13.png

cc3_12.png

cc4_11.png
cc5_12.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης