Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 0,5% στα 1.829,8 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 0,5% στα 1.829,8 δολάρια η ουγγιά
Μεγάλη πτώση κατά 5,2% κατέγραψε ο χαλκός, ως κατεξοχήν βιομηχανικό μέταλλο, λόγω των φόβων για ύφεση
Σχετικά Άρθρα

Με πτώση έκλεισε ο χρυσός καθώς οι δηλώσεις του προέδρου της Fed J. Powell στη Γερουσία σύμφωνα με τις οποιες η κεντρική τράπεζα θα δώσει «χωρίς επιφυλάξεις» τη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό έδωσαν ώθηση στο δολάριο.
Σύμφωνα με τον Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτή της AvaTrade, οι απώλειες του χρυσού οφείλονται κυρίως «στην ενδυνάμωση του δολαρίου, καθώς η Fed αναμένεται να ακολουθήσει ακόμα πιο επιθετική πολιτική».
Υπενθυμίζεται ότι η άνοδος του δολαρίου καθιστά το πολύτιμο μέταλλο πιο ακριβό για κατόχους άλλων ισοτιμιών και ως εκ τούτου περιορίζει τη ζήτησή του.
Ο επικεφαλής της Fed J Powell, μιλώντας για δεύτερη ημέρα στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, παραδέχτηκε ότι το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ αποτελεί μια πιθανότητα, αν και τόνισε ότι η Fed δεν επιχειρεί να την προκαλέσει προκειμένου να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, δήλωσε ότι η Fed θα συνεχίσει τη μάχη απέναντι στην πληθωρισμό «χωρίς επιφυλάξεις», διατύπωση που εκλήφθηκε ως ένδειξη επιθετική στάσης.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 0,5% ή 8,6 δολάρια στα 1.829,8 δολ. η ουγγιά.
Παρομοίως το ασήμι Ιουλίου έχασε 38 σεντς ή 1,8% ολοκληρώνοντας στα 21,042 δολ. η ουγγιά.
Μεγάλη πτώση κατά 5,2% κατέγραψε ο χαλκός, το κατεξοχήν βιομηχανικό μέταλλο κι έκλεισε στα 3,739 δολάρια η λίβρα, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών, λόγω των φόβων για ύφεση.
Τέλος, πτωτικά κινήθηκε και η πλατίνα με σημαντικές απώλειες 2,4% στα 904,4 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,8% στα 1.824 δολ. η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης