Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία περιοχή στο Donetsk δεν είναι ασφαλής - Δύσκολη η κατάσταση λόγω των σφοδρών μαχών, δηλώνει ο κυβερνήτης της περιφέρειας

tags :
Καμία περιοχή στο Donetsk δεν είναι ασφαλής - Δύσκολη η κατάσταση λόγω των σφοδρών μαχών, δηλώνει ο κυβερνήτης της περιφέρειας
Ο κυβερνήτης διαβεβαίωσε ότι μολονότι μαίνονται σφοδρές μάχες, οι εκκενώσεις συνεχίζονται και 251 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια την Τετάρτη...
«Καμία πόλη» της περιφέρειας του Donetsk, στην ανατολική Ουκρανία, δεν είναι «ασφαλής» για τους κατοίκους της, καθώς οι μάχες μεταξύ των Ουκρανών και του ρωσικού στρατού είναι πολύ βίαιες, προειδοποίησε σήμερα, ο κυβερνήτης της περιοχής, Pavlo Kyrilenco.
«Δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο, καμία ασφαλής πόλη στην περιοχή του Donetsk», είπε ο Kyrilenco σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο για τους κατοίκους να παραμένουν εκεί», την ώρα που εντείνεται η ρωσική πίεση γύρω από της πόλεις Lysihansk και Severodonetsk, πρόσθεσε.
«Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δύσκολη», σημείωσε ο κυβερνήτης, εξηγώντας ότι «ο εχθρός προσπαθεί να επικεντρώσει τις προσπάθειές του» κυρίως «στον οδικό άξονα Bahmut-Lysihansk, όπου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς.
Η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» ώστε οι Ουκρανοί στρατιώτες να μην περικυκλωθούν από τον ρωσικό στρατό στον τελευταίο θύλακα αντίστασης που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, γύρω από το Lysihansk και το Severodonetsk, είπε ο Κιριλένκο.
«Η βασική αποστολή είναι να σταματήσει η προέλαση του εχθρού προς το Sloviansk και το Kramatorsk», δύο από τις σημαντικότερες πόλεις της περιοχής, συνέχισε.
Ο κυβερνήτης διαβεβαίωσε ότι μολονότι μαίνονται σφοδρές μάχες, οι εκκενώσεις συνεχίζονται και 251 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια την Τετάρτη.
«Παραμένουν 45.000 κάτοικοι στο Kramatorsk», μια πόλη που απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου, είπε. Υπενθύμισε επίσης ότι συνεχίζονται οι παραδόσεις τροφίμων στην περιοχή του Donetsk, αλλά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η παροχή αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης