Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netflix: Δεύτερος γύρος απολύσεων - Εκτός εταιρείας άλλοι 300 εργαζόμενοι

Netflix: Δεύτερος γύρος απολύσεων - Εκτός εταιρείας άλλοι 300 εργαζόμενοι

Οι μετοχές του Netflix έχουν χάσει το 75% της αξίας τους

Μια σειρά πρόσφατων απολύσεων έχει εντείνει τους φόβους των επενδυτών ότι μια «ήπια προσγείωση» μάλλον αποκλείεται και η ύφεση φαίνεται πλέον αναπόφευκτη.
«Σήμερα, δυστυχώς αφήσαμε περίπου 300 υπαλλήλους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Netflix.
«Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές σύμφωνα με την πιο αργή αύξηση των εσόδων μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για το Netflix και εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση».
Το Netflix έκανε τον πρώτο γύρο απολύσεων τον Μάιο, οδηγώντας στην έξοδο 150 υπαλλήλους και δεκάδες εργολάβους και εργαζομένους με μερική απασχόληση.
Οι αυξανόμενες περικοπές θέσεων έρχονται καθώς η διαδικτυακή υπηρεσία ροής έχασε 200.000 συνδρομητές στο τέλος του 1ου τριμήνου και προβλέπεται να χάσει δύο εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο.
Οι μετοχές του Netflix έχουν χάσει το 75% της αξίας τους από τα τέλη του 2021.
Αλλά το Netflix δεν είναι η μόνη εταιρεία του Χόλιγουντ που κάνει απολύσεις εν μέσω του χάους της Wall Street.
Η Warner Bros. Discovery έχει επίσης απολύσει βασικά στελέχη της πρόσφατα, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος και το χρέος της μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης μεταξύ της WarnerMedia και της Discovery που οδήγησε στη δημιουργία της νέας εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης