Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μπροστά σε ένα «καλοκαίρι απεργιών» το αεροδρόμιο Heathrow

Βρετανία: Μπροστά σε ένα «καλοκαίρι απεργιών» το αεροδρόμιο Heathrow
Υπέρ της απεργίας για ζητήματα μισθοδοσίας ψήφισε το προσωπικό της British Airways

Aνοικτό το ενδεχόμενο να προκληθεί αναστάτωση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης, σε ένα ήδη χαοτικό καλοκαίρι για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς, καθώς το προσωπικό της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ψήφισε υπέρ της απεργίας για ζητήματα μισθοδοσίας.
Επιβάτες αεροπορικών εταιρειών σε όλη την Ευρώπη έχουν ήδη βρεθεί αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα αεροδρόμια αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού και την ισχυρή ζήτηση μετά από την πανδημία.
Οποιαδήποτε απεργία στο Χίθροου πιθανότατα θα αυξήσει την πίεση.
Η προτεινόμενη απεργία αφορά λιγότερο από το ήμισυ του προσωπικού ελέγχου εισιτηρίων και προσωπικού εδάφους της αεροπορικής εταιρείας στο Χίθροου σε πόστα που αφορούν κυρίως την εξυπηρέτηση και έλεγχο πελατών, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας σε επιβάτες και της διαχείρισης αποσκευών.
Το συνδικάτο GMB ανακοίνωσε ότι το 95% του προσωπικού της British Airways (BA) στο αεροδρόμιο του Χίθροου που ψήφισε, στήριξε την απεργία, αφού η ΒΑ δεν απέσυρε τη μείωση μισθού ύψους 10% που έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η απεργία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των καλοκαιρινών διακοπών μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ανέφερε το GMB, προειδοποιώντας ότι το Χίθροου πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ένα «καλοκαίρι απεργιών». Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν προειδοποίηση δύο εβδομάδων στη ΒΑ πριν πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε απεργία.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης