Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Δεν κλέψαμε ουκρανικό σιτάρι – Δεν φταίμε εμείς για το Nord Stream

Peskov: Δεν κλέψαμε ουκρανικό σιτάρι – Δεν φταίμε εμείς για το Nord Stream
Οι Ευρωπαίοι βάζουν την πολιτική σε όλα υποστήριξε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία δεν έχει κλέψει καμία ποσότητα ουκρανικού σιταριού διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος απέρριψε και τις κατηγορίες των Ευρωπαίων ότι η Μόσχα προχωρά εσκεμμένα σε μειωμένες παραδόσεις φυσικού αερίου.
Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu ότι η Τουρκία διεξάγει έρευνα περί των ουκρανικών ισχυρισμών για την κλοπή ουκρανικού σιταριού και για παράνομη πώληση του σε διεθνείς αγορές, ο Peskov είπε πως δεν υπάρχει καμία ρωσική εμπλοκή.
«Ρωτήστε τον υπουργό Εξωτερικών.
Η Ρωσία δεν έκλεψε σιτάρι» υποστήριξε ο Peskov.
Σημειώνεται πως στις 3 Ιουνίου ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Τουρκία, Vasyl Bodnar είπε ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες που αγόρασε ουκρανικό σιτάρι από τη Ρωσία.

Δεν φταίμε εμείς για το μειωμένο φυσικό αέριο

Επιπλέον, ο Peskov υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν φέρει ευθύνη για τις μειωμένες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε πως η αιτία των μειωμένων παραδόσεων είναι τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στις υποδομές του αγωγού, και συγκεκριμένα σε μια τουρμπίνα του αγωγού, την επισκευή της οποίας είχε αναλάβει η Siemens.
Ωστόσο, λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η τουρμπίνα παραμένει εγκλωβισμένη στον Καναδά.
Η μειωμένη όμως παράδοση ποσοτήτων αερίου έχει σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη, η οποία θεωρεί πως η κίνηση αυτή γίνεται εσκεμμένα στο πλαίσιο του ενεργειακού εκβιασμού της Ρωσίας.
Ερωτηθείς αν οι λόγοι της μειωμένης παροχής είναι πολιτικοί, ο Peskov είπε ότι η Ρωσία περιμένει την επιστροφή της τουρμπίνας, η οποία όμως δεν επιστρέφει.
«Το ότι η τουρμπίνα δεν επιστρέφει, μπορεί πράγματι να μην είναι μόνο για τεχνολογικούς λόγους.
Οι Γερμανοί ομόλογοι μας γνωρίζουν καλά όλους τους τεχνολογικούς κύκλους που απαιτούνται για τη συντήρηση του αγωγού.
Λειτουργεί σωστά και άψογα εδώ και πολλά χρόνια.
Είναι περίεργο να βάζεις την πολιτική στα πάντα» είπε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης