Διεθνή

Truss (Μ. Βρετανία): Η επισιτιστική κρίση να λυθεί σε ένα μήνα διαφορετικά θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες

Truss (Μ. Βρετανία): Η επισιτιστική κρίση να λυθεί σε ένα μήνα διαφορετικά θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες
Τα ουκρανικά λιμάνια πρέπει να προστατευτούν, χρειάζεται ασφαλές πέρασμα για τα εμπορικά πλοία είπε η Truss
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η επισιτιστική κρίση, με τα σιτηρά που παραμένουν εγκλωβισμένα στα λιμάνια της Ουκρανίας, πρέπει να επιλυθεί εντός του επόμενου μήνα διαφορετικά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστροφικές συνέπειες διατύπωσε η υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Liz Truss κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογο της M. Cavusoglu.
«Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι αυτή η κρίση με τα σιτηρά είναι επείγουσα, ότι χρειάζεται να επιλυθεί εντός του επόμενου μήνα εκτός κι αν δούμε καταστροφικές συνέπειες.
Είναι πολύ σαφές ότι τα ουκρανικά λιμάνια πρέπει να προστατευθούν, ότι χρειάζεται να υπάρχει ένα ασφαλές πέρασμα για εμπορικά σκάφη.
Το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει την τεχνογνωσία μας σε όλα αυτά τα μέτωπα για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μέτρα ούτως ώστε τα σιτηρά να μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια αλλά αυτό θα απαιτήσει διεθνή προσπάθεια» υπογράμμισε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Διερευνούμε καταγγελίες περί κλοπής

Από την πλευρά του, ο Cavusoglu δήλωσε ότι η Τουρκία διερευνά τους ισχυρισμούς ότι εκλάπησαν ουκρανικά σιτηρά από τη Ρωσία και ότι δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους σιτηρά να μεταφερθούν στην Τουρκία.
Ο πρεσβευτής του Κιέβου στην Άγκυρα είπε στις αρχές Ιουνίου ότι Τούρκοι αγοραστές είναι μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν σιτηρά τα οποία έκλεψε η Ρωσία από την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι ζήτησε τη βοήθεια της Τουρκίας για να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για τις καταγγελλόμενες αποστολές.
Η Ρωσία έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι έχει κλέψει σιτηρά από την Ουκρανία.
«Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό σοβαρά και τους διερευνούμε σοβαρά.
Ενημερώνουμε ειδικά την ουκρανική πλευρά για το αποτέλεσμα κάθε φορά» είπε ο Cavusoglu, διατυπώνοντας την πλήρη αντίθεση της Τουρκίας στο ενδεχόμενο η Ρωσία να πουλά το ουκρανικό σιτάρι παράνομα στις διεθνείς αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης