Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέσα σε μία εβδομάδα η Bridgewater διπλασίασε τις short θέσεις στην Ευρώπη - Πάνω από 10 δισ. η έκθεση

Μέσα σε μία εβδομάδα η Bridgewater διπλασίασε τις short θέσεις στην Ευρώπη - Πάνω από 10 δισ. η έκθεση
Η μεγαλύτερη εταιρεία hedge fund στον κόσμο αποκάλυψε τις short θέσεις έναντι 28 εταιρειών

Στα 10,5 δισ. δολάρια φτάνουν πλέον οι short θέσεις έναντι ευρωπαϊκών εταιρειών της Bridgewater Associates του Ray Dalio, η οποία έχει διπλασιάσει σχεδόν το στοίχημά της από την περασμένη εβδομάδα. 
Αυτή η στάση είναι η πιο bearish του fund έναντι των μετοχών της περιοχής εδώ και δύο χρόνια.
Η μεγαλύτερη εταιρεία hedge fund στον κόσμο αποκάλυψε τις short θέσεις έναντι 28 εταιρειών που περιλαμβάνουν μεμονωμένα στοιχήματα άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι θέσεις είναι στις ASML Holding NV, TotalEnergies SE, Sanofi και SAP SE, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Το συνολικό στοίχημα αυξήθηκε σημαντικά από τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 18 εταιρειών την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν τα στοιχεία.

Έχουμε δει μόνο ένα μικρό μέρος του επερχόμενου sell off

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, ο Greg Jensen, ο συν-διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων της εταιρείας, είπε ότι το sell-off των μετοχών ήταν ακόμη μικρό σε σύγκριση με το ράλι που είχαν δει την τελευταία δεκαετία και ότι οι μεγαλύτερες πτώσεις στην Ευρώπη και οι ΗΠΑ ήταν ακόμα δυνατές.
Τα τρέχοντα στοιχήματα είναι τα υψηλότερα από τότε που η εταιρεία έχτισε μια θέση 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι ευρωπαϊκών εταιρειών το 2020 και πριν από αυτό, ένα στοίχημα 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Το σύνολο μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς τα hedge funds απαιτείται μόνο να αποκαλύπτουν τα μεγαλύτερα στοιχήματά τους.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr από τις 15 Ιουνίου 2022

Στα 6,7 δισ. οι short θέσεις της Bridgewater Associates στις ευρωπαϊκές μετοχές - Ποιες είναι στο επίκεντρο

Θέσεις ενάντια στις ευρωπαϊκές μετοχές λαμβάνει η Bridgewater Associates, καθώς έχουν ακόμη δύσκολο δρόμο μπροστά τους.
Η Bridgewater Associates του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Ray Dalio έχει τουλάχιστον 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε αρνητικές θέσεις έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών, σύμφωνα με την ομάδα δεδομένων Breakout Point, η οποία συγκέντρωσε τις δημόσιες ανακοινώσεις της εταιρείας.
Είναι βέβαια άγνωστο ακόμη εάν τα short της Bridgewater είναι ξεκάθαρα στοιχήματα ενάντια στις μετοχές ή μέρος αντιστάθμισης.

Ποιες μετοχές είναι στο επίκεντρο

Οι 22 short στόχοι του αμοιβαίου κεφαλαίου με έδρα το Κονέκτικατ στην Ευρώπη περιλαμβάνουν ένα στοίχημα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έναντι της Ολλανδικής εταιρείας προμήθειας εξοπλισμού ημιαγωγών ASML Holding, 705 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι της γαλλικής TotalEnergies και 646 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi, σύμφωνα με τα στοιχεία Breakout Point.
Άλλα μεγάλα ονόματα, επίσης, είναι οι Santander, Bayer, AXA, ING Groep και Allianz.
«Νομίζω ότι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας και είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιες στρατηγικές έχουν αποδώσει καλύτερα φέτος», σχολίασε ο Beat Wittmann, της ελβετικής Porta Advisors.

Υποβαθμίζονται οι προοπτικές

Η εγγύτητα της Ευρώπης με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τη σχετική ενεργειακή κρίση, μαζί με τις παγκόσμιες μακροοικονομικές προκλήσεις του υψηλού πληθωρισμού και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, οδήγησαν πολλούς αναλυτές να υποβαθμίσουν τις προοπτικές τους για την ήπειρο.
«Το γεγονός ότι όλα αυτά τα short εμφανίστηκαν μέσα σε λίγες μέρες δείχνει δραστηριότητα που σχετίζεται με τον δείκτη Stoxx.
Στην πραγματικότητα, όλες οι εταιρείες ανήκουν στον STOXX Europe 50 Index», δήλωσε ο ιδρυτής του Breakout Point, Ivan Cosovic.
«Εάν αυτή είναι όντως η στρατηγική που σχετίζεται με τον δείκτη STOXX Europe 50, αυτό σημαίνει ότι και άλλα στοιχεία του δείκτη είναι short, αλλά επί του παρόντος βρίσκονται κάτω από το όριο γνωστοποίησης του 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης