Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Ήπια πτώση 0,2%, στα 1.838,40 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Ήπια  πτώση 0,2%, στα 1.838,40 δολάρια η ουγγιά
Η πτώση του χρυσού, όπως και όλων των άλλων μετάλλων αποδίδεται στους φόβους για ύφεση στην αμερικανική οικονομία που κερδίζουν έδαφος
Σχετικά Άρθρα

Ήπια πτώση κατέγραψε ο χρυσός για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, στο απόηχο της κατάθεσης του προέδρου της Federal Reserve, J. Powell ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας, στην οποία επαναβεβαίωσε τη βούληση της Fed να τιθασεύσει τον πληθωρισμό κοντά στο 2%.
«Αναμένουμε ότι οι συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων θα είναι κατάλληλες, ενώ ο ρυθμός αυτών των μεταβολών θα συνεχίσει να εξαρτάται από τα εισερχόμενα δεδομένα και τις εξελισσόμενες προοπτικές για την οικονομία», είπε ο Powell μιλώντας στη Γερουσία.
Σε ότι αφορά την πιθανότητα ύφεσης, ο πρόεδρος της Fed είπε ότι η ύφεση δεν είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιας πολιτικής αύξησης επιτοκίων και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει την πιθανότητα ύφεσης - που ωστόσο απασχολεί έντονα τις αγορές - ιδιαίτερα αυξημένη αυτήν τη στιγμή.
«Η προοπτική ύφεσης στο δεύτερο μισό του έτους θα μπορούσε να οδηγήσει σε παύση των αυξήσεων στα επιτόκια», σημείωσε ο Chintan Karnani, επικεφαλής ερευνών στην Insignia Consultants, μιλώντας στο MarketWatch, προσθέτοντας ότι αυτό θα παρέχει στήριξη στις τιμές του χρυσού.
Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του χρυσού στο τρίτο τρίμηνο αρκεί να συνεχίσει τα ημερήσια κλεισίματα πάνω από τα 1.810 δολάρια. 
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 40 σεντς ή 0,02% και έκλεισε στα 1.838,40 δολάρια η ουγγιά.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να χάνει 35 σεντς ή 1,6% και να κλείνει στα 21,421 δολάρια η ουγγιά.
Το συμβόλαιο Ιουλίου του χαλκού υποχώρησε κατά 9 σεντς ή 2,4% και έκλεισε στα 3,944 δολάρια η λίβρα, το συμβόλαιο Ιουλίου της πλατίνας έχασε 12,60 δολάρια ή 1,3% κι έκλεισε στα 926,90 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 24,80 δολάρια ή 1,3% κι έκλεισε στα 1.837,90 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης