Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky θα συμμετάσχει στην προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Zelensky θα συμμετάσχει στην προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
Στόχος της συνόδου κορυφής της Μαδρίτης είναι να δώσει μια εικόνα ευρωατλαντικής ενότητας, με τη συμπερίληψη της Ουκρανίας σε αυτήν
Σχετικά Άρθρα

O Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στην Μαδρίτη από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Jose Manuel Albares.
«Μια ειδική σύνοδος εργασίας θα είναι αφιερωμένη στην Ουκρανία» κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής και «ο πρόεδρος Zelensky  θα συμμετάσχει κατά τη διάρκεια αυτής της ειδικής συνόδου μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ο Albares σε συνέντευξη Τύπου.
«Πρέπει να κατανοήσετε τις ακραίες συνθήκες, απόλυτης πολυπλοκότητας, σε ό,τι αφορά την είσοδο ή την έξοδο (από την Ουκρανία) του προέδρου Ζελένσκι», τόνισε.
Ο Ισπανός ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι «η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης θα δώσει μια εικόνα ευρωατλαντικής ενότητας», η οποία «είναι η καλύτερη απάντηση στην παράνομη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Zelensky  επρόκειτο να συμμετάσχει στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας, χωρίς όμως να αναφέρει ποια μορφή θα είχε αυτή η συμμετοχή.
«Είναι ευπρόσδεκτος αυτοπροσώπως ή μέσω τηλεδιάσκεψης», είπε ο Stoltenberg.
Προσκεκλημένος από τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz, ο Zelensky αναμένεται επίσης να συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύνοδο κορυφής της G7 που διεξάγεται στη Βαυαρία από την Κυριακή 25/6 έως την Τρίτη, 27/ 6 στο πλαίσιο μιας έντονης διπλωματικής κινητικότητας μετά τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, η οποία αναμένεται να χορηγήσει στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ και λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης