Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ed Yardeni: Οι αγορές δεν έχουν πιάσει πάτο

Ed Yardeni: Οι αγορές δεν έχουν πιάσει πάτο
Η οικονομία αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού

Oι νευρικές διακυμάνσεις και οι μαζικές πωλήσεις στη Wall Street θα συνεχιστούν μέχρι να κορυφωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις εκτιμά ο γκουρού του χρηματιστηρίου Ed Yardeni.
H αστάθεια της αγοράς θέτει το ερώτημα εάν οι αγορές έχουν πιάσει πάτο. Αλλά ο βετεράνος της Wall Street, Ed Yardeni, λέει ότι δεν πιστεύει πως «θα ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση πολύ γρήγορα».
«Αυτό που άλλαξε δραματικά φέτος είναι η προτροπή να μην πολεμάς τη Fed όταν αυτή καταπολεμά τον πληθωρισμό. Και αυτό δεν είναι ένα καλό περιβάλλον για μετοχές σε βραχυπρόθεσμη βάση», είπε στο CNBC.
Ο Yardeni επισήμανε ακόμη ότι «η εικόνα αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει» έως ότου υπάρξουν οριστικά σημάδια ότι ο πληθωρισμός, που προκλήθηκε από την άνοδο των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, έχει κορυφωθεί.
Η Fed πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης και πάλι τον Ιούλιο, αναφέρει η εταιρεία συμβούλων Yardeni Research.
Το τελευταίο διάστημα οι αγορές κινούνται νευρικά μεταξύ κερδών και ζημιών.
Ωστόσο, οι μαζικές πωλήσεις δείχνουν ότι ο S&P 500 εξακολουθεί να βρίσκεται σε bear market.
Η οικονομία αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού καθώς η οικονομική ανάπτυξη υποχωρεί και οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται.
«Σε αυτό το σημείο, είναι λίγο αργά για πανικό. Νομίζω ότι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν κάποιες μεγάλες ευκαιρίες εδώ», τόνισε ο Yerdeni.
Οι εκτιμήσεις για την πιθανότητα ύφεσης γίνονται όλο και πιο ανησυχητικές, καθώς εμφανίζονται αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Fed να επιτύχει μια ήπια προσαρμογή, αν και σύμφωνα με τον Yardeni οι αγορές «βρίσκονται κάπως σε στάδιο εξάντλησης» στις πωλήσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης