Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Ο S&P 500 οδεύει προς το χειρότερο εξάμηνο από την προεδρία του Richard Nixon

Wall Street: Ο S&P 500 οδεύει προς το χειρότερο εξάμηνο από την προεδρία του Richard Nixon

Ο δείκτης υποχωρεί κατά 21% από την αρχή του έτους 

Στο χειρότερο εξάμηνο από την εποχή της προεδρίας Nixon οδεύει ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500...
Με μόλις επτά ημέρες διαπραγμάτευσης να απομένουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, ο δείκτης υποχωρεί κατά 21% από την αρχή του έτους, εν μέσω προσδοκιών ότι ένα τοξικό μείγμα υψηλού πληθωρισμού και έντονα παρεμβατικής Federal Reserve θα οδηγήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση.
Η τελευταία φορά που ο S&P 500 είχε υποχωρήσει τόσο πολύ τους πρώτους έξι μήνες του έτους ήταν το 1970, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Ένα σοκ πληθωρισμού ανάλογο με αυτό της δεκαετίας του 1970 θα μπορούσε να οδηγήσει τον δείκτη να καταρρεύσει κατά περίπου 33% από τα σημερινά επίπεδα εν μέσω στασιμότητας με υψηλότερο πληθωρισμό, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Societe Generale SA, Manish Kabra.
Ο βασικός κίνδυνος που είναι γνωστός από τη δεκαετία του 1970 είναι πως όταν οι επενδυτές αρχίσουν να πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι αγορές μετοχών αρχίζουν να επικεντρώνονται στο πραγματικό αντί στο ονομαστικό επιτόκιο κερδών ανά μετοχή, το οποίο για φέτος είναι πιθανό να είναι αρνητικό.
Ο S&P 500 βυθίστηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας προτού ανακάμψει έντονα, ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ έδειξαν ότι η ανάκαμψη μπορεί να είναι βραχύβια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης