Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαμελισμός Ουκρανίας - Αναπόφευκτη η ένωση Zaporizhzhia με Ρωσία – Η σύγκριση με το Τείχος του Βερολίνου

Διαμελισμός Ουκρανίας - Αναπόφευκτη η ένωση Zaporizhzhia με Ρωσία – Η σύγκριση με το Τείχος του Βερολίνου
Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σύνορα μεταξύ της Zaporizhzhia και της Ρωσίας είπε ο Rogov
Σχετικά Άρθρα

(upd) Την θέση πως η ένωση της ουκρανικής επαρχίας της Zaporizhzhia με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη διατύπωσε ο Vladimir Rogov, μέλος της πολιτικό – στρατιωτικής διοίκησης που έχει οριστεί από τη Ρωσία στην περιοχή.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Rogov υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα μεταξύ των «απελευθερωμένων» περιοχών της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
«Για εμάς, τα σύνορα με την Ουκρανία είναι χειρότερα από ότι ήταν το Τείχος του Βερολίνου για τους Γερμανούς.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 60% με 68% των κατοίκων του ανατολικού Βερολίνου και της ανατολικής Γερμανίας είχαν συγγενείς στο δυτικό Βερολίνο και στη Δυτική Γερμανία.
Στην Ουκρανία και ανάλογα με την περιοχή, το 73% με 85% των κατοίκων έχουν συγγενείς στη Ρωσία.
Συνεπώς αυτά τα σύνορα, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν» υπογράμμισε ο Rogov, επισημαίνοντας πως οι Γερμανοί δεν έκαναν δημοψήφισμα αλλά κατέστρεψαν το Τείχος του Βερολίνου, αρχίζοντας να ζουν σε ένα ενιαίο κράτος.

Ρωσική γη ιστορικά οι επαρχίες της νότιας Ουκρανίας

«Δεν είμαστε χειρότεροι με τους Γερμανούς.
Οι νότιες επαρχίες της Ουκρανίας είναι ιστορικά ρωσική γη.
Είμαστε Ρώσοι, τους οποίους διαίρεσαν βίαια οι αυτονομιστές της Belovezhskaya Pushcha (σ.σ. αναφέρεται στην υπογραφή της συμφωνία Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης) το 1991, οι οποίοι διέλυσαν τη Σοβιετική Ένωση και άρχισαν να κτίζουν ένα ιδεολογικό τείχος που τώρα διαλύεται.
Η επανένωση μας με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σύνορα μεταξύ μας» υποστήριξε ο Rogov, ο οποίος επισήμανε πως η ζήτηση των κατοίκων για την απόκτηση ρωσικών διαβατηρίων είναι η απόλυτη ένδειξη, πέρα από κάθε δημοψήφισμα, για το τι θέλουν οι πολίτες της επαρχίας.
765.jpg
Ετοιμάζουμε το δημοψήφισμα

«Εάν ένας άνθρωπος θέλει να γίνει κάτοικος της Ρωσίας, σημαίνει ότι θέλει να ζήσει στη Ρωσία.
Το δημοψήφισμα, το οποίο έχουμε αρχίσει να προετοιμάζουμε, δεν θα γίνει αποδεκτό από τη Δύση, η οποία θέλει για το δικό της συμφέρον να είμαστε διχασμένοι και αδύναμοι.
Αλλά παρά τις αντιδράσεις του καθεστώτος του Zelensky και των δυτικών του συμμάχων, η επαρχία της Zaporizhzhia θα γίνει μέρος της Ρωσίας.
Η επιλογή των συμπολιτών μου είναι προφανής, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το να ζήσουμε ξανά στη μια και φιλική ρωσική οικογένεια» υποστήριξε ο Rogov.
Όπως και στην Kherson, έτσι και στη Zaporizhzhia, τις οποίες έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ως νόμισμα το ρούβλι, ρωσικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα μεταδίδουν πλέον καθημερινά προγράμματα και πλέον οι διορισμένες κυβερνήσεις εργάζονται για τη διοργάνωση δημοψηφισμάτων για ένωση με τη Ρωσία.

Σιδηροδρομική σύνδεση

Εν τω μεταξύ, από την 1η Ιουλίου αναμένεται να αρχίσει και η σιδηροδρομική σύνδεση της Κριμαίας με την περιοχή της Zaporizhzhia.
«Η σιδηροδρομική σύνδεση με την Κριμαία σχεδιάζεται να αρχίσει από την 1η Ιουλίου.
Μιλάμε για εμπορικές και επιβατικές μεταφορές.
Η επιβατική κίνηση θα αρχίσει με μια πειραματική μορφή, έτσι ώστε να αποφασιστεί ο αριθμός των ανθρώπων που θέλει να χρησιμοποιήσει το σιδηρόδρομο για τη μετακίνηση τους» είπε ο Rogov.

Ένωση και για Kherson

Σημειώνεται πως αντίστοιχες δηλώσεις έκανε χθες Τρίτη 21/6 και ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτικό – στρατιωτικής κυβέρνησης που έχει οριστεί στην Kherson από τη Ρωσία, υποστήριξε πως πριν από το τέλος του 2022 θα γίνει το δημοψήφισμα για την ένωση της επαρχίας με τη Ρωσία.
Μάλιστα προσδιόρισε πως το δημοψήφισμα θα γίνει το φθινόπωρο ενώ εκτίμησε πως οι περισσότεροι κάτοικοι της Kherson θα υποστηρίξουν την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.
«Θα κάνουμε φέτος ένα δημοψήφισμα.
Και μετά το δημοψήφισμα αυτό, θα απευθυνθούμε στους ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να μας δεχθούν στους κόλπους της Ρωσίας» υποστήριξε ο Stremousov, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της Κριμαίας τα τελευταία 8 χρόνια, μετά την προσάρτηση της στη Ρωσία.
«Η Κριμαία δεν θα μπορούσε να είχε επιτύχει μια τόσο δυναμική ανάπτυξη, εάν παρέμενε μέρος της Ουκρανίας.
Η Κριμαία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ανάπτυξης σήμερα, «άνθησε» τα τελευταία 8 χρόνια.
Υπό την Ουκρανία, θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί μια τόσο δυναμική ανάπτυξη» είπε ο Stremousov, αναφέροντας πως αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με την περιοχή στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Georgy Muradov, μόνιμος αντιπρόσωπος της Κριμαίας στον πρόεδρο της Ρωσίας και αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Κριμαίας, υποστήριξε πως προχωρούν τα σχέδια ενοποίησης της Κριμαίας με τις απελευθερωμένες επαρχίες της Kherson και της Zaporizhzhia.
Όπως υποστήριξε ο Muradov, ήδη έχουν εδραιωθεί οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο αυτών επαρχιών της νότιας Ουκρανίας με τη Κριμαία (προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία) ενώ έχει αποκατασταθεί η οδική και σιδηροδρομική σύνδεση των περιοχών αυτών για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Όπως είπε ο Ρώσος αξιωματούχος, πλέον αυτό που συζητείται και μένει να αποφασιστεί είναι και η μεταφορά επιβατών – μέσω Ι.Χ. ή τρένων – ανάμεσα στις επαρχίες αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης