Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 6% στο πετρέλαιο - Ο Biden «παγώνει» τους φόρους στα καύσιμα - Το brent στα 107 δολ. το βαρέλι

«Βουτιά» 6% στο πετρέλαιο - Ο Biden «παγώνει» τους φόρους στα καύσιμα - Το brent στα 107 δολ. το βαρέλι
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα αρθούν οι ομοσπονδιακοί φόροι στα καύσιμα στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις πρωτοβουλίες που προανήγγειλε ο πρόεδρος ΗΠΑ Joe Biden για μείωση του ενεργειακού κόστους.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 6,7% στα 102,17 δολ. το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου brent να σημειώνει πτώση 6% στα 107,67 δολ. το βαρέλι.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα αρθούν οι ομοσπονδιακοί φόροι στα καύσιμα στις ΗΠΑ, αποκάλυψε o Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Ναι, το σκέφτομαι. Ελπίζω να έχω μια απόφαση, με βάση τα στοιχεία που εξετάζω, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει «απαντήσεις» στο ερώτημα γιατί οι εταιρείες ενέργειας δεν διυλίζουν περισσότερο πετρέλαιο.

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, προσπαθεί να περιορίσει την «έκρηξη» στις τιμές της βενζίνης και τον πληθωρισμό, ο πρόεδρος Biden αναμένεται να ζητήσει την Τετάρτη την προσωρινή αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου 18,4 λεπτών το γαλόνι στη βενζίνη, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

crude_5.JPG
brent_24.JPG
Η μέση τιμή για τη βενζίνη είναι περίπου 5 δολάρια το γαλόνι, ενώ το ντίζελ πλησιάζει τα 6 δολάρια.
«Μια αναστολή φόρου στα καύσιμα από μόνη της δεν θα διορθώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, αλλά θα προσφέρει στις οικογένειες λίγη ανάσα καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να μειώσουμε τις τιμές για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.
Η κατανομή της προτεινόμενης εξοικονόμησης φόρου εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει στον καταναλωτή το ποσό των 2,16 δολαρίων σε κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης