Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Πράσινο φως από το Δ.Σ. για την εξαγορά από τον Elon Musk

Twitter: Πράσινο φως από το Δ.Σ. για την εξαγορά από τον Elon Musk
Οι μετοχές του Twitter, οι οποίες έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 11% από τις αρχές του έτους, διαπραγματεύονται στα 37,78 δολάρια από τη στιγμή της δημοσίευσης, πολύ χαμηλότερα από την προσφορά του Musk.

Με ομόφωνη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνέστησε στους μετόχους του να ψηφίσουν υπέρ της εξαγοράς του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Elon Musk αντί 44 δισ. δολαρίων.
Η απόφαση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι «η συγχώνευση και οι άλλες συναλλαγές που προβλέπονται από τη συμφωνία συγχώνευσης είναι δίκαιες, ενδεδειγμένες και προς το συμφέρον του Twitter και των μετόχων του».
Η συμφωνία επί του παρόντος αναμένεται να κλείσει το 2022 στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ενώ ο Elon Musk είχε επισημάνει στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ ότι η έγκριση των μετόχων ήταν ένα από τα τρία «ανεπίλυτα θέματα» που εμποδίζουν τη συμφωνία.
Εκτός από την έγκριση των μετόχων, ο Musk τόνισε ότι η χρηματοδότηση χρέους για τη συμφωνία θα πρέπει να συνδυαστεί.
Ο ίδιος έχει υποσχεθεί 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχική χρηματοδότηση και έχει λάβει δεσμεύσεις από τη Morgan Stanley Senior Funding Inc. και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για χρηματοδότηση χρέους έως και 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόσθεσε δε ότι περιμένει μια λύση στη διαφωνία του με το Twitter σχετικά με το συνολικό ποσοστό ανεπιθύμητων και ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.
Αν και το Twitter έχει υποστηρίξει ότι οι spam και οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% των χρηστών του, ο Musk πιστεύει ότι το ποσοστό είναι τουλάχιστον 20%.
Οι μετοχές του Twitter, οι οποίες έχουν υποχωρήσει περίπου 11% μέχρι σήμερα, διαπραγματεύονται στα 37,78 δολάρια από τη στιγμή της δημοσίευσης, πολύ χαμηλότερα από την προσφορά του Musk.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης