Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, παρά την ανησυχία για ύφεση στις ΗΠΑ - Στο +2,45% ο S&P 500, o Nasdaq +2,51%

Ράλι στη Wall, παρά την ανησυχία για ύφεση στις ΗΠΑ - Στο +2,45% ο S&P 500, o Nasdaq +2,51%
Προσπάθεια για ανάκαμψη στη Wall Street...

Κέρδη σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι οι φόβοι για ύφεση εντείνονται.
«Δεν υπάρχει λόγος για την τρέχουσα άνοδος στις μετοχές, δεν πρόκειται τίποτε άλλο παρά για μια αναπήδηση… τύπου ψόφιας γάτας» έγραψε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge.
Μακρά και βαθιά ύφεση προβλέπει για την οικονομία των ΗΠΑ ο ιαπωνικός επενδυτικός όμιλος Nomura.
Όπως επισημαίνει, βασική αιτία για αυτό είναι η αναβάθμιση της νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους της Fed...
Προς επίρρωση της Nomura αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανώτατος αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Christopher Waller εξέφρασε την υποστήριξή του σε άλλη μία αύξηση κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες τον προσεχή Ιούλιο, καθώς, όπως είπε, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα προκειμένου να υπάρξει τιθάσευση του πληθωρισμού, ο οποίος ξεπέρασε τον Μάιο το 8,6%.
Από την άλλη, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε έκθεση της Nomura, στην οποία διατυπώθηκε η πρόβλεψη ότι η αμερικανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται και φέτος, τονίζοντας ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία παραμένουν ισχυρά.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +2,15%, στις 30.530 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε κέρδη 2,45%, στις 3.764 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά +2,51%, στις 11.069 μονάδες.
αφσδφσαδσδαφαφσδ.JPG

Στο ταμπλό, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η UnitedHealth Group με κέρδη 28,26 δολ. ή σε ποσοστό 6,25% και κλείσιμο στα 480,32 δολ. και ακολούθησαν Chevron στα 154,59 δολ. με άνοδο 4,19% και η Merck & Co. με κέρδη 4,03% στα 88,03 δολ.
Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Walt Disney (-1,11%), η Home Depot (-0,57%) και η Boeing (-0,04%).

Στα μάκρο, οι πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών περιορίστηκαν κατά 3,4% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό 5,41 εκατομμυρίων τον Μάιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών των ΗΠΑ, σημειώνοντας μικρή πτώση σε σύγκριση με την αντίστοιχη πορεία των πωλήσεων τον Μάιο του 2021, στο -8,6%.
Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση και σημειώνεται την ώρα που τα επιτόκια των υποθηκών έχουν κορυφωθεί και οι τιμές έχουν αυξηθεί. 

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε τον Μάιο με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τον Απρίλιο, με «βαρίδια» την προσωπική κατανάλωση και την αγορά εργασίας.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Chicago Fed, ο οποίος μετράει την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, διολίσθησε στις 0,01 μονάδες από 0,4 τον Απρίλιο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 0,35 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά, κατά 8,1% ενισχύεται η μετοχή της Kellogg, καθώς η εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε ένα σχέδιο διάσπασης σε τρεις επιχειρήσεις:
τη Global Snacking, με περίπου 11,4 δισ. δολάρια σε πωλήσεις η οποία θα περιλαμβάνει τα δημητριακά και τα νουντλς διεθνώς, τα κατεψυγμένα πρωινά καθώς και τα σνακ στη Βόρεια Αμερική. Επίσης, τη North America Cereal Co, η οποία αποφέρει πωλήσεις 2,4 δισ. δολαρίων και περιλαμβάνει τις δραστηριότητες δημητριακών σε ΗΠΑ, Καναδά και Καραϊβική.
Και την Plant Co, με δραστηριότητες περίπου 340 εκατ. δολαρίων που θα έχουν επίκεντρο το brand MorningStar Farms και θα εστιάζουν σε φυτικά τρόφιμα.
Η διάσπαση θα πραγματοποιηθεί μέσω αφορολόγητων spin-offs, με ονόματα των νέων δραστηριοτήτων που πρόκειται να καθοριστούν.

Πρόσκαιρη... ηρεμία στις ευρωπαϊκές αγορές

Ηρεμία επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το sell off της περασμένης εβδομάδας, με τους αναλυτές της αγοράς ωστόσο να προειδοποιούν ότι θα είναι πρόσκαιρη, εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων από τις κεντρικές τράπεζες και της ανησυχίας για παγκόσμια ύφεση.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,12%, στις 13.280 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,38%, στις 7.148 μονάδες.
Στις 5.964 μονάδες με άνοδο 0,75% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,24% στις 22.056 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης