Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταραχές και εξεγέρσεις προ των πυλών λόγω της επισιτιστικής κρίσης  

Ταραχές και εξεγέρσεις προ των πυλών λόγω της επισιτιστικής κρίσης  
Ο David Beasley, διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP), έκανε λόγο για «μια σπαρακτική απόφαση να περικοπούν οι μερίδες τροφίμων για τους πρόσφυγες που βασίζονται σε εμάς για την επιβίωσή τους»
Σχετικά Άρθρα
Οι κίνδυνοι ταραχών και εξεγέρσεων ανά τον κόσμο λόγω της επισιτιστικής κρίσης αυξάνονται καθώς ο επικεφαλής του κλάδου επισιτιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών μείωσε στο μισό τις μερίδες γευμάτων για τους πρόσφυγες.
Ο David Beasley, διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP), έκανε λόγο για «μια σπαρακτική απόφαση να περικοπούν οι μερίδες τροφίμων για τους πρόσφυγες που βασίζονται σε εμάς για την επιβίωσή τους».
Ο Beasley επεσήμανε ότι το WFP έχει ήδη μειώσει σημαντικά τις προμήθειες τροφίμων στην ακτίνα δράσης του, υποδεικνύοντας ότι οι περικοπές έως και 50% επηρεάζουν το 75% όλων των προσφύγων που υποστηρίζονται από το WFP στην Ανατολική Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Αιθιοπίας, της Κένυας, του Νοτίου Σουδάν και της Ουγκάντα.
Πρόσθεσε δε ότι «οι σοβαροί περιορισμοί χρηματοδότησης» ανάγκασαν το WFP «να μειώσει σημαντικά τις προμήθειες για τους πρόσφυγες που ζουν στη Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, το Τσαντ, το Μάλι, τη Μαυριτανία και τον Νίγηρα».

Ανεπαρκείς οι πόροι 

«Παρά τη γενναιόδωρη υποστήριξη από τους δωρητές, οι πόροι παραμένουν ανεπαρκείς για την κάλυψη των πολύ βασικών αναγκών των νοικοκυριών προσφύγων και αναμένονται επικείμενες αναταραχές στην Αγκόλα, το Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Τανζανία και τη Ζιμπάμπουε», κατέληξε ο Beasley.
Το Bloomberg Economics περιέγραψε πρόσφατα ότι η Νιγηρία, η Ινδία, η Κολομβία, οι Φιλιππίνες και η Τουρκία είναι χώρες στις οποίες μπορεί να ξεσπάσουν ταραχές λόγω της επισιτιστικής κρίσης. Το Περού και η Σρι Λάνκα είναι δύο χώρες όπου ήδη επικρατεί κοινωνική αστάθεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης