Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Rehn (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Δικαιολογημένη η απόφαση της ΕΚΤ να αρχίσει να συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική
Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία αυξάνει τον πληθωρισμό, δικαιολογώντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επιταχύνει την έξοδό της από την εποχή της εξαιρετικά εύκολης νομισματικής πολιτικής, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Olli Rehn.
«Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται απότομα, υπάρχει καλός λόγος να επισπευσθεί η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής», ανέφερε ο Rehn
Η ΕΚΤ υποσχέθηκε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και άφησε να εννοηθεί μεγαλύτερη άνοδος τον Σεπτέμβριο για να μειώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε στο υψηλό ρεκόρ 8,1% τον περασμένο μήνα σε ολόκληρη την ευρωζώνη των 19 χωρών.
Ενώ η άνοδος των τιμών της ενέργειας είναι πιθανό να περάσει με την πάροδο του χρόνου, ο πληθωρισμός εξαπλώνεται τώρα σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, αυξάνοντας τον κίνδυνο να παραμείνει σε σχετικά υψηλό επίπεδο.
«Οι επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας γίνονται αισθητές σε όλο τον κόσμο και οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για ενέργεια και τρόφιμα», είπε ο Rehn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης