Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Zakharova (Ρωσία) σε Λιθουανία: Δυστυχώς θα υπάρξουν συνέπειες …

Προειδοποίηση Zakharova (Ρωσία) σε Λιθουανία: Δυστυχώς θα υπάρξουν συνέπειες …
Απαράδεκτες ενέργειες από τη Λιθουανία, θα προκαλέσουν αντίστοιχη αντίδραση είπε η Zakharova
Σχετικά Άρθρα

Να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί και να ετοιμαστεί για τις συνέπειες που έπονται προειδοποιεί η Ρωσία τη Λιθουανία με αφορμή τον αποκλεισμό αγαθών και προϊόντων προς το ρωσικό θύλακα του Καλινινγκραντ
Σε σημερινές της δηλώσεις η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova υπογράμμισε πως η Λιθουανία με το μπλόκο της στην παράδοση αγαθών στο Καλίνινγκραντ επιδεινώνει το ζήτημα της διατροφικής ασφάλειας.
«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν πρόκειται μόνο για παραδόσεις αγαθών από το έδαφος της Ρωσίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Πρόκειται για transit παραδόσεις που γίνονται μέσω της επικράτειας της ΕΕ, πολλά προϊόντα διακινήθηκαν transit μέσω λιμανιών σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Μια χώρα της Δύσης, μια χώρα του ΝΑΤΟ, μια χώρα που είναι μέλος των ευρω-ατλαντικών σχέσεων, σήμερα δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες» είπε η Zakharova, η οποία υποστήριξε πως η Λιθουανία πρέπει να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και των συνεπειών που έχει το «μπλόκο» στα αγαθά που προορίζονται για το Καλίνινγκραντ.

Έρχονται οι συνέπειες

«Πρέπει να καταλάβουν τις συνέπειες, οι οποίες δυστυχώς έρχονται» επισήμανε η Zakharova, τονίζοντας ότι η Λιθουανία πρέπει να αντιληφθεί ότι εάν η Ρωσία χαρακτηρίσει τις πράξεις ενός άλλου κράτους ως «ανοιχτά εχθρικές» τότε δεν υπάρχει ο χρόνος για την εύρεση μιας φόρμουλα που θα μπορούσε να αναστρέψει την κατάσταση.
«Τέτοιου είδους ενέργειες, βήματα είναι απαράδεκτα και θα προκαλέσουν αντίστοιχη αντίδραση» είπε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης