Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Κατηγορούμενοι για εγκλήματα οι δύο αιχμάλωτοι Αμερικάνοι μισθοφόροι

Peskov (Ρωσία): Κατηγορούμενοι για εγκλήματα οι δύο αιχμάλωτοι Αμερικάνοι μισθοφόροι
Δεν ανήκουν στον ουκρανικό στρατό, άρα δεν προστατεύονται από τη Συνθήκη της Γενεύης είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Για εγκλήματα κατά του ρωσικού στρατού κατηγορούνται οι δύο Αμερικάνοι μισθοφόροι, οι οποίοι πολεμούσαν στο πλευρό των Ουκρανών και αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Peskov είπε πως οι δύο αυτοί μισθοφόροι, κάτι που σημαίνει πως δεν προστατεύονται από τη σύμβαση της Γενεύης, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή Ρώσων στρατιωτικών και άρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους.
«Πρόκειται για μισθοφόρους, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της Ουκρανίας.
Ενέχονταν σε πυροβολισμούς και πυρά πυροβολικού εναντίον Ρώσων στρατιωτικών.
Έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν» είπε ο Peskov, σημειώνοντας πως τα εγκλήματα αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας.
Όπως είπε ο Peskov, ακόμα δεν είναι σαφείς οι λεπτομέρειες σχετικά με τα εγκλήματά τους ενώ σημείωσε πως δεδομένου ότι δεν ανήκουν στον ουκρανικό στρατό, δεν προστατεύονται ως αιχμάλωτοι πολέμου από τις συμβάσεις της Γενεύης.

Θανατική ποινή;

Ερωτηθείς εάν κινδυνεύουν να τους επιβληθεί η θανατική ποινή, ο Peskov υποστήριξε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από την έρευνα».
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι παρακολουθούν στενά την υπόθεση των δύο Αμερικάνων ενώ ο πρόεδρος Joe Biden είχε αναφέρει πως αγνοεί που βρίσκονται οι δύο στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης