Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Mark Zuckerberg περιγράφει το μέλλον της Meta

tags :
Ο Mark Zuckerberg περιγράφει το μέλλον της Meta
Ο  Nick Clegg, λέει ότι πιθανότατα θα χρειαστούν 10-15 χρόνια μέχρι να αποδώσουν πλήρως οι επενδύσεις της και η τεχνολογία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta (META) Mark Zuckerberg στοιχηματίζει το μέλλον της εταιρείας του στο metaverse.
Και μέρος αυτού του στοιχήματος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων θα απαιτήσει από τη Meta να αντλήσει ακουστικά VR και AR τόσο ισχυρά που μπορούν να ξεγελάσουν τους χρήστες να πιστεύουν ότι οι εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή είναι πραγματικές.
Σε μια εικονική στρογγυλή τράπεζα με δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα, ο Zuckerberg αναγνώρισε ότι θα χρειαστούν χρόνια για τα συμπαγή ακουστικά για να εμφανίσουν φωτορεαλιστικές εικόνες.
Ωστόσο, η Meta σημειώνει πρόοδο προς αυτόν τον στόχο, είπε ο διευθύνων σύμβουλος.
«Έχουμε αυτόν τον μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη για να λύσουμε ουσιαστικά όλες αυτές τις διαφορετικές προκλήσεις, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα είναι κρίσιμες για την παροχή αυτής της πραγματικά πλούσιας αίσθησης παρουσίας», εξήγησε ο Zuckerberg.
«Έχουμε ήδη λύσει ορισμένες από τις προκλήσεις, και για άλλες, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για την κατασκευή αυτών των συσκευών».

Η ΜΕΤΑ ξοδεύει πακτωλό δις. στην μεταστροφή

Η Meta ρίχνει χρήματα στις μεταστροφικές προσπάθειές της, ξοδεύοντας 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 μόνο για το έργο, από 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.
Επιπλέον, ο Zuckerberg αναμένει να συνεχίσει να καταβάλλει μετρητά στην επιχείρηση τα επόμενα τρία έως πέντε

Ποίο είναι το όραμα του Zuckerberg 

Το μετασύμπαν ορίζεται χαλαρά ως μια σειρά διασυνδεδεμένων διαδικτυακών κόσμων.
Μια μέρα, υπόσχονται οι ευαγγελιστές της μεταστροφής, θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε μέσω ακουστικών AR και VR, καθώς και έξυπνων οθονών, έξυπνων παραθύρων — πραγματικά κάθε είδους οθόνη.
Αλλά η Meta ξεκινά με μόνο ακουστικά AR/VR προς το παρόν.

Ο πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Nick Clegg, λέει ότι πιθανότατα θα χρειαστούν 10-15 χρόνια μέχρι να αποδώσουν πλήρως οι επενδύσεις της και η τεχνολογία πίσω από το metaverse και τα ακουστικά του να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Και για να φτάσουμε εκεί θα χρειαστεί η Meta να δημιουργήσει νέο υλικό που υπερβαίνει τις δυνατότητες των σημερινών ακουστικών της.

Και η Apple μπαίνει στο παιχνίδι

Ενώ η Meta επενδύει ξεκάθαρα μεγάλα με πρωτότυπα όπως αυτά, δεν είναι η μόνη εταιρεία που τοποθετείται για την υπεροχή του metaverse.
Η Apple  φέρεται να κατασκευάζει τα δικά της ακουστικά VR/AR που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2023.
Η Microsoft, εν τω μεταξύ, έχει τα δικά της ακουστικά μικτής πραγματικότητας Hololens.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης