Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φινλανδία θα ανοίξει τα σύνορα για τους Ρώσους τουρίστες από τις 30 Ιουνίου

Η Φινλανδία θα ανοίξει τα σύνορα για τους Ρώσους τουρίστες από τις 30 Ιουνίου
Τα σύνορα της Φινλανδίας για τους τουρίστες από τη Ρωσική Ομοσπονδία έκλεισαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι περιορισμοί παρατάθηκαν τακτικά για περισσότερα από δύο χρόνια

Από τις 30 Ιουνίου, η Φινλανδία αίρει τους περιορισμούς εισόδου για τουρίστες από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
«Τώρα, οι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες που εισέρχονται στη Φινλανδία δεν θα απαιτείται πλέον να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19, καθώς και να κάνουν τεστ κατά τη διέλευση των συνόρων», αναφέρει η δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο.
Η Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά «μαζί με εθνικούς και διεθνείς εταίρους θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των συνόρων», αναφέρει το κείμενο.
Το Υπουργείο Εσωτερικών της Φινλανδίας αναμένει ότι η άρση των περιορισμών «θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των τουριστών από άλλες χώρες, κυρίως από τη Ρωσία» και αναφέρει ότι «βίζες στη Φινλανδία για Ρώσους εκδίδονται τακτικά από το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας».
Τα σύνορα της Φινλανδίας για τους τουρίστες από τη Ρωσική Ομοσπονδία έκλεισαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι περιορισμοί παρατάθηκαν τακτικά για περισσότερα από δύο χρόνια.
Αυτήν τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα μόνο διέλευσης λεωφορείου μεταξύ των χωρών.
Επιπλέον, παραμένει δυνατή η διέλευση των χερσαίων συνόρων με αυτοκίνητο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης