Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αποζημιώσεις για τις μεγάλες βιομηχανίες που θα μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου μέσα στο καλοκαίρι

Γερμανία: Αποζημιώσεις για τις μεγάλες βιομηχανίες που θα μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου μέσα στο καλοκαίρι
Η κυβέρνηση της Γερμανίας ετοιμάζει αποζημιώσεις για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου εφόσον πετύχουν  μείωση της κατανάλωσής τους
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση της Γερμανίας - που μόλις ανακοίνωσε ότι θα στραφεί πάλι στη χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - άρχισε να επεξεργάζεται ένα σχέδιο για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου απο τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές της βαριάς βιομηχανίας, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Oliver Krischer, «πολλοί» ενεργοβόροι χρήστες είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε δημοπρασία που σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας εφοδιασμού αυτόν τον χειμώνα, και να μειώσουν την κατανάλωσή τους προκειμένου να υπάρξει επαρκής αποθήκευση φυσικού αερίου εν όψει του προσεχούς χειμώνα.
Ο Υφυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοισογράφων και να πει ποιες συγκεκριμένα εταιρείες έχουν δηλώσει διατεθειμένες να κόψουν μέρος της κατανάλωσης φυσικού αερίου.
Η Γερμανία προσπαθεί να πληρώσει τις αποθήκες φυσικού αερίου της, ενόψει του χειμώνα λόγω της δραματικής μείωσης ροών από τη ρωσική Gazprom.
Χτες 19/6, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων, προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες για την ενίσχυση των επιπέδων αποθήκευσης αερίου.
Η Γερμανία έχει δώσει εντολή στους φορείς εκμετάλλευσης φυσικού αερίου να γεμίσουν τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της χώρας στο 80% έως την 1η Οκτωβρίου και στο 90% έως την 1η Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτού της εντολής λοιπόν, θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι δημοπρασίες, που θα προβλέπουν αποζημιώσεις των μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών φυσικού αερίου για την μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου την οποία θα πετύχουν, προκειμένου να πληρωθούν οι εθνικές αποθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης