Διεθνή

ΗΠΑ: Ο εμβολιασμός για τη γρίπη μειώνεται σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού για τον COVID-19

ΗΠΑ: Ο εμβολιασμός για τη γρίπη μειώνεται σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού για τον COVID-19
Οι ερευνητές συνέκριναν τα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με τη λήψη του εμβολίου κατά της γρίπης, το 2019 και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 2020 και το 2021.
Ερευνητές βλέπουν χάσμα στη επιθυμία των ενηλίκων να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης σε πολιτείες που είχαν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού για τον COVID-19.
Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποδηλώνει ότι η στάση απέναντι στους εμβολιασμούς κατά του COVID-19 έχει επίσης διαχυθεί στις γενικές συμπεριφορές υγείας του κοινού, που αποδεικνύεται από τη χαμηλή πρόσληψη της γρίπης σε πολιτείες χαμηλού εμβολιασμού COVID-19.
«Πολλοί Αμερικανοί που ποτέ πριν δεν αρνήθηκαν ένα εμβόλιο ρουτίνας, δυνητικά σωτήριο, άρχισαν να το κάνουν», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ Richard Leuchter, εκφράζοντας την ανησυχία του στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου.
Αν και η πρόσληψη των ενηλίκων με τον αντιγριπικό εμβολιασμό ήταν πολωμένη μεταξύ διαφορετικών πολιτειών, κυμαινόμενη από 50 % έως 80 %, οι συγγραφείς παρατήρησαν ακόμη μια γενική αρνητική τάση στην αντίληψη του κοινού για τη δημόσια υγεία.

Η πρόσληψη του εμβολιασμού κατά της γρίπης στα παιδιά μειώθηκε επίσης συλλογικά και στις δύο περιόδους γρίπης 2019 έως 2021, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού κατά του COVID-19

«Αυτό υποστηρίζει όσα έχω δει στην κλινική μου πρακτική και υποδηλώνει ότι οι πληροφορίες και οι πολιτικές που αφορούν ειδικά τα εμβόλια κατά του COVID-19 μπορεί να διαβρώνουν τη γενικότερη πίστη στην ιατρική και στον ρόλο της κυβέρνησής μας στη δημόσια υγεία».

Πως λειτούργησαν οι ερευνητές

Οι ερευνητές συνέκριναν τα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με τη λήψη του εμβολίου κατά της γρίπης το 2019 -πριν από την πανδημία- και κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020 και το 2021.
Αν και η μελέτη δεν έκανε άμεσες συσχετίσεις μεταξύ συγκεκριμένων πολιτικών για την πανδημία και προώθησης των εμβολίων για τον COVID-19, έδειξε ότι «οι ανησυχίες για την ασφάλεια και η δυσπιστία για τα εμβόλια COVID-19 ή την κυβέρνηση» μπορεί να ήταν παράγοντες που σχετίζονται με τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του COVID-19 και τη μείωση της πρόσληψης του αντιγριπικού εμβολίου.
Το Γραφείο Λογοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε προηγουμένως βελτιωμένη διαφάνεια στις άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης εμβολίων για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Επιπλέον, μια μελέτη του 2021 από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ πρότεινε επίσης διαφάνεια στις κλινικές δοκιμές και στη χάραξη πολιτικής για τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19 για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης των ασθενών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης