Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Θα δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη

Von der Leyen (Κομισιόν): Θα δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη
Πιστεύω σθεναρά ότι θα εξασφαλίσουμε θετική απόφαση απόφαση υπογράμμισε η επκεφαλής της Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα

Τη βεβαιότητα της πως θα δοθεί επίσημα στην Ουκρανία καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη εξέφρασε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Ιουνίου.
«Πιστεύω σθεναρά ότι θα εξασφαλίσουμε θετική απόφαση, ότι θα λάβουμε υποστήριξη
Πρόκειται φυσικά για ιστορική απόφαση που πρέπει να λάβει τώρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όμως οι προετοιμασίες είναι καλές» ανέφερε μιλώντας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD η επικεφαλής της Κομισιόν, η οποία δήλωσε «σίγουρη» για την ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας.
Οι δηλώσεις της καταγράφηκαν μετά την σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δοθεί καθεστώς χωρών υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ στην Ουκρανία και στη Μολδαβία.
Οι 27 θα συζητήσουν τη σύσταση στα τέλη της εβδομάδας.
Στην ατζέντα θα βρίσκεται επίσης το αίτημα της Γεωργίας, που σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν, υπόκειται στην πλήρωση διάφορων όρων και προϋποθέσεων.
Πάντως, οι 27 δεν φαίνεται να έχουν ενιαία προσέγγιση ως προς την εισδοχή της Ουκρανίας και της Μολδαβίας, τη στιγμή που η Αυστρία ζητεί να δοθεί καθεστώς χώρας υποψηφίας προς ένταξη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ η Ρουμανία πιέζει υπέρ της Γεωργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης