Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία προς Λιθουανία: Η αντίδρασή μας θα είναι καταιγιστική, εάν μπλοκάρετε τη μεταφορά αγαθών στο Καλίνινγκραντ

Ρωσία προς Λιθουανία: Η αντίδρασή μας θα είναι καταιγιστική, εάν μπλοκάρετε τη μεταφορά αγαθών στο Καλίνινγκραντ
Αυτά τα μέτρα είναι παράνομα και ενδέχεται να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις για τη Λιθουανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Λιθουανία για τον ρωσικό θύλακα που Καλίνινγκραντ από τη Μόσχα
Πηγές του Κρεμλίνου αναφέρουν ότι σε περίπτωση που το Βίλνιους μπλοκάρει την μεταφορά αγαθών από την Λευκορωσία προς το ρωσικό θύλακα ανάμεσα σε Λιθουανία και Πολωνία, η αντίδραση της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα είναι καταιγιστική.

Τα μέτρα της Λιθουανίας

Η Λιθουανία υιοθέτησε μέτρα που απαγορεύουν τη διαμετακόμιση ορισμένων εμπορευμάτων από ρωσικές περιοχές μέσω του εδάφους της στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.
Τα μέτρα αυτά είναι παράνομα και έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις της συμφωνίας για την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Anton Alikhanov.
Σημείωσε εξάλλου ότι η εταιρεία σιδηροδρόμων της Λιθουανίας είχε ειδοποιήσει τη σιδηροδρομική εταιρεία της περιοχής του Καλίνινγκραντ πως θα απαγορεύσει τη διαμετακόμιση από τη Ρωσία στην περιοχή των εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Παράνομα βήματα

«Αυτά τα βήματα είναι παράνομα και ενδέχεται να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις για τη Λιθουανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, θα ήθελα να παραθέσω μερικές παραγράφους από την Κοινή Δήλωση για τη Διεύρυνση της ΕΕ, με αναφορές σε διεθνείς συμφωνίες, τα έγγραφα που τόσο η Ευρωπαϊκή η κοινότητα και η Ρωσική Ομοσπονδία διαθέτουν», είπε ο Alikhanov, σύμφωνα με το Tass.
Η περιφέρεια του Καλίνινγκραντ θα καλέσει τις ρωσικές ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν μέτρα κατά της Λιθουανίας για την επιβολή παράνομης απαγόρευσης στη σιδηροδρομική διαμετακόμιση στην περιοχή ορισμένων εμπορευμάτων, τα οποία υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ, εκτός εάν αρθεί αυτή η απαγόρευση. είπε ο Alikhanov.
«Εάν δεν αρθούν αυτοί οι παράνομοι περιορισμοί στη μεταφορά εμπορευμάτων από την περιοχή του Καλίνινγκραντ από τους ευρωπαίους γείτονές μας, θα προτείνουμε στις ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν αντίστοιχα μέτρα αντιποίνων», είπε ο κυβερνήτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης