Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σρι Λάνκα: Αιματηρά επεισόδια σε πρατήριο καυσίμων - Στρατιώτες άνοιξαν πυρ, 7 οι τραυματίες

Σρι Λάνκα: Αιματηρά επεισόδια σε πρατήριο καυσίμων - Στρατιώτες άνοιξαν πυρ, 7 οι τραυματίες
Όταν το πρατήριο έμεινε από καύσιμα, οι πολίτες που περίμεναν για ώρες στην ουρά άρχισαν να διαδηλώνουν και η κατάσταση εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τον στρατό, σύμφωνα με την αστυνομία

Επεισόδια σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου οι οδηγοί σχημάτιζαν ουρές επί ώρες για την προμήθεια βενζίνης, εκτυλίχθηκαν στη Σρι Λάνκα, αφήνοντας πίσω τους 7 τραυματίες.
Στρατιώτες  άνοιξαν πυρ σε πρατήριο καυσίμων στη Visuvamadu, 365 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Colombo, τα ξημερώματα της Κυριακής 19/6, όταν στρατιωτική θέση έγινε στόχος ταραχοποιών που πέταξαν πέτρες.
«Ομάδα 20 ως 30 ανθρώπων πέταξε πέτρες και προκάλεσε ζημιές σε φορτηγό του στρατού», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού, Nilantha Premaratne.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν τέσσερις πολίτες και τρεις στρατιώτες όταν οι άνδρες των ένοπλων δυνάμεων άνοιξαν πυρ για να καταστείλουν τις ταραχές λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όταν το πρατήριο έμεινε από καύσιμα, οι πολίτες που περίμεναν για ώρες στην ουρά άρχισαν να διαδηλώνουν και η κατάσταση εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τον στρατό, σύμφωνα με την αστυνομία.
Σημειώνεται ότι η Σρι Λάνκα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της και βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων και σειράς άλλων προϊόντων, ενώ καθημερινές εδώ και μήνες είναι οι διακοπές της ηλεκτροδότησης, οι ουρές στα πρατήρια καυσίμων, τα δελτία στα τρόφιμα.
Μάλιστα, οι αρχές αποφάσισαν να αναπτύξουν αστυνομικούς και στρατιωτικούς στα πρατήρια καυσίμων, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία για δύο εβδομάδες και έχει κηρύξει στάση πληρωμών ως προς το εξωτερικό της χρέος (51 δισεκ. δολάρια) έχοντας συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για νέο δανεισμό.
Στο μεταξύ, τις τελευταίες εβδομάδες οι ειρηνικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται έχουν ως κεντρικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου Gotabaya Rajapaksa, τον οποίο και κατηγορούν για κακοδιαχείριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης