Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Spotify επιβραδύνει τις προσλήψεις κατά 25%

tags :
Το Spotify επιβραδύνει τις προσλήψεις κατά 25%
«Γνωρίζουμε ξεκάθαρα την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής του Spotify, Paul Vogel.

Το Spotify θα επιβραδύνει τις προσλήψεις του κατά 25%, καθώς ο γίγαντας ροής μουσικής έχει προειδοποιήσει για αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify, Daniel Ek, είπε στο προσωπικό σε email ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να προσλαμβάνει και να αναπτύσσεται», αλλά τόνισε ότι θα είμαστε «λίγο πιο συνετοί με τις νέες προσλήψεις τα επόμενα τρίμηνα».
«Γνωρίζουμε ξεκάθαρα την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής του Spotify, Paul Vogel, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ημέρας επενδυτών την περασμένη εβδομάδα.
«Και ενώ δεν έχουμε ακόμη δει ουσιώδη αντίκτυπο στην επιχείρησή μας – παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και αξιολογούμε την αύξηση του προσωπικού μας στο εγγύς μέλλον».
Από τα τέλη Μαρτίου, το Spotify είχε 8.230 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης παγκοσμίως

Η Meta Platforms στο ίδιο μοτίβο

Η κίνηση του Spotify έρχεται αφότου η Meta Platforms άρχισε να διακόπτει τις προσλήψεις για τις περισσότερες θέσεις μεσαίου έως ανώτερου επιπέδου τον Μάιο ως απάντηση στην επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων.

Twitter

Το Twitter είπε επίσης ότι θα διακόψει τις περισσότερες προσλήψεις και συμπληρώσεις πριν από το πιθανό κλείσιμο της εξαγοράς του CEO της Tesla, Elon Mask, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και η Intel Corp. δήλωσε ότι θα παγώσει προσωρινά τις προσλήψεις στη μονάδα της που είναι υπεύθυνη για τσιπ επιτραπέζιων υπολογιστών και φορητών υπολογιστών.

Uber

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, δήλωσε ότι ο γίγαντας του ride-hailing «θα αντιμετώπιζε τις προσλήψεις ως προνόμιο» και θα σκεφτόταν πότε και πού θα αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων του.

IBM και η Microsoft σχεδιάζουν απολύσεις στη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, η IBM και η Microsoft ανακοίνωσαν σχέδια για απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στη Ρωσία καθώς αποχωρούν ή περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.
Άλλες εταιρείες που έχουν ανακοινώσει απολύσεις περιλαμβάνουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Coinbase και Gemini, Ikea, Netflix, Tesla, Redfin, Stitch Fix, Robinhood Markets Inc. και Carvana.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης