Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική φυγή εκατομμυριούχων από τη Ρωσία - Καταθέτουν αιτήσεις μετανάστευσης

Μαζική φυγή εκατομμυριούχων από τη Ρωσία - Καταθέτουν αιτήσεις μετανάστευσης
H συνεχιζόμενη έξοδος της κοινότητας επιχειρηματιών και ολιγαρχών είναι πιθανόν να επιτείνει την μακροπρόθεσμη ζημία που προκαλεί ο πόλεμος στην οικονομία της, ανακοίνωσε σήμερα 17/6 το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας

Στοιχεία φαίνεται να δείχνουν ότι χιλιάδες εκατομμυριούχοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία. 
Πρόκειται για ανθρώπους η περιουσία των οποίων υπολογίζεται σε δολάρια ΗΠΑ.
H συνεχιζόμενη έξοδος της κοινότητας επιχειρηματιών και ολιγαρχών είναι πιθανόν να επιτείνει την μακροπρόθεσμη ζημία που προκαλεί ο πόλεμος στην οικονομία της, ανακοίνωσε σήμερα 17/6 το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.
"Αιτήσεις για μετανάστευση δείχνουν ότι 15.000 Ρώσοι εκατομμυριούχοι προσπαθούν πιθανόν ήδη να φύγουν", σημειώνει το υπουργείο.

Το ρωσικό brain drain 

Όπως σημειώνεται από το ξεκίνημα του πολέμου τον Φεβρουάριο, άρχισε να καταγράφεται έξοδος Ρώσων με υψηλή κατάρτιση προς τρίτες χώρες.
Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα του cnews.ru, μόνο τους μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο, περίπου 50.000 έως 70.000 εργαζόμενοι από τον χώρο της πληροφορικής έφυγαν από τη Ρωσία.
Πολλοί από αυτούς εργάζονταν σε θυγατρικές δυτικών εταιρειών ή είχαν συμβόλαια από δυτικές χώρες, ή ήταν υποεργολάβοι σε δυτικές επενδύσεις. Οπότε πλέον είτε τα συμβόλαιά τους έχουν ανασταλεί είτε δεν μπορούν να πληρωθούν, μιας και διακόπησαν οι χρηματορροές από το εξωτερικό προς πολλές ρωσικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης