Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Boris Johnson προτείνει την άμεση έναρξη ενός γιγάντιου προγράμματος εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών

O Boris Johnson προτείνει την άμεση έναρξη ενός γιγάντιου προγράμματος εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών
Το πρόγραμμα προβλέπει ότι η Βρετανία θα αναλάβει την εκπαίδευση έως και 10.000 στρατιωτών κάθε 120 ημέρες
Σχετικά Άρθρα
Ο βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson πρότεινε την έναρξη ενός μεγάλου προγράμματος εκπαίδευσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων - με δυνατότητα εκπαίδευσης έως και 10.000 στρατιωτών κάθε 120 ημέρες - κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, όπως ανακοινώθηκε από τη Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Johnson, ο οποίος ταξίδεψε στο Κίεβο υπό άκρα μυστικότητα, δήλωσε ότι σκοπός της σημερινής επίσκεψης είναι να στείλει «ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό: το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο πλευρό σας και θα είμαστε στο πλευρό σας μέχρι την τελική σας επικράτηση».
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας, καθώς και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όπως έγινε γνωστό από την ουκρανική προεδρία.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντας «σπουδαίο φίλο» τον Boris Johnson.
«Πολλές ημέρες αυτού του πολέμου έδειξαν ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και αποφασιστική. Χαίρομαι που βλέπω τον σπουδαίο φίλο της χώρας μας, Boris Johnson, ξανά στο Κίεβο», δήλωσε ο Zelensky.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Boris Johnson επισκέπτεται το Κίεβο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης