Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η βιομηχανία παιχνιδιών θα ανοίξει 100.000 νέες θέσεις εργασίας

Τουρκία: Η βιομηχανία παιχνιδιών θα ανοίξει 100.000 νέες θέσεις εργασίας

Κυριαρχώντας στην αγορά, η βιομηχανία παιχνιδιών για κινητά είναι γνωστή για τις τεράστιες δυνατότητες εξαγωγής, απασχόλησης και ανάπτυξης.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει αναδειχθεί ως ένας από τους παγκόσμιους κόμβους για gaming για κινητά.

Οι περισσότεροι προγραμματιστές είχαν την έδρα τους στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτή η τάση άλλαξε καθώς εξαπλώθηκαν στην Ανατολία, με τη νοτιοδυτική επαρχία Ντενιζλί να φιλοξενεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα υπερπεριστατικά στούντιο στην Τουρκία.

Το στούντιο Tiplay δημιουργεί θέσεις εργασίας και δημιουργεί υποδειγματικά έργα με το επιχειρηματικό του μοντέλο.
Μέσω του προγράμματος θερμοκοιτίδας και επιταχυντή oFON, καθώς και ενός προγράμματος μαθητείας, επιδιώκει να κινητοποιήσει νέες ταλαντούχες ομάδες, σχεδιαστές και προγραμματιστές λογισμικού στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

«Πιστεύουμε ότι το oFON Incubator θα μετατρέψει τις ομάδες που προσπαθούν να αναπτύξουν παιχνίδια με περιορισμένες ευκαιρίες σε επιχειρήσεις που επιτυγχάνουν παγκόσμια επιτυχία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο CEO του στούντιο tiplay, Mehmet Umut Ermec.
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις λαμβάνουν οικονομική, τεχνική και επιχειρηματική υποστήριξη
«Έχουμε πετύχει την επιτυχία 20.000 ανθρώπων μέχρι στιγμής.
Σε τρία χρόνια, 50.000 άνθρωποι και σε πέντε χρόνια, 100.000 άνθρωποι θα αρχίσουν να παράγουν παιχνίδια που παίζονται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ermeç, περιγράφοντας τον οδικό τους χάρτη.
Νέα ταλέντα, προγράμματα
Η Tiplay έχει αναπτύξει διαφορετικά είδη παιχνιδιών κατάλληλα για πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών hypercasual, arcade idle και Snap.
Ξεκίνησε το oFON Incubator με την υποστήριξη του γίγαντα των βιντεοπαιχνιδιών Zynga’s hypercasual maker παιχνιδιών Rollic το 2019, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός παγκόσμιου βιώσιμου οικοσυστήματος.

Η βιομηχανία παιχνιδιών ανθεί το 2021

Ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών στην Τουρκία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.
Ο συνολικός αριθμός των παικτών έχει αυξηθεί από 36 εκατομμύρια σε 41 εκατομμύρια το 2021, είπε ο Ermeç.
«Στον παγκόσμιο τομέα τυχερών παιχνιδιών, η Τουρκία συνεχίζει να κυματίζει την ηγετική σημαία στο είδος του hyper-casual και παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα στον κόσμο στο είδος των casual mobile παιχνιδιών», σημείωσε.
«Το στούντιο Tiplay κινείται επίσης γρήγορα προς τον στόχο να διασκεδάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από όλα τα τμήματα, επεκτείνοντας τη σειρά προϊόντων του και αυξάνοντας τη δύναμη της ομάδας του.
Το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο δυναμικό της Τουρκίας με εκατοντάδες ταλαντούχους συναδέλφους τους οποίους θα έχουμε συμπεριλάβει στο σύστημα oFON Accelerator, oFON Incubator και μαθητείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης