Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Ισχυρή δέσμευση για επαναφορά του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 2%

tags :
Powell (Fed): Ισχυρή δέσμευση για επαναφορά του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 2%
Η ισχυρή δέσμευση της Federal Reserve για τη σταθερότητα των τιμών συμβάλλει στην ευρεία εμπιστοσύνη στο δολάριο, δήλωσε ο επικεφαλής της Fed, Jay Powell

Να επαναφέρει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στο 2% δεσμεύθηκε με ομιλία του στο Κέντρο Martin, με αφορμή συνέδριο για τον διεθνή ρόλο του δολαρίου, ο πρόεδρος της Fed, Jay Powell. 
Πιο συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Powell, «το διεθνές χρηματοπιστωτικό και νομισματικό σύστημα που προέκυψε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ορίζεται από τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, ευρέως χρησιμοποιούμενου για πληρωμές, διακανονισμούς και επενδύσεις.
Αυτή η παγκόσμια υπεροχή στηρίχθηκε από το βάθος και τη ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών των ΗΠΑ, το μέγεθος και τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας, τη σταθερότητα και το άνοιγμα στο εμπόριο, αλλά και τις κεφαλαιακές ροές και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς των ΗΠΑ».
Στα παραπάνω συμβάλλει, λέει ο κ. Powell, η ισχυρή δέσμευση της Federal Reserve για τη σταθερότητα των τιμών συμβάλλει στην ευρεία εμπιστοσύνη στο δολάριο ως αποθεματικό αξίας.
«Για τον σκοπό αυτό, οι συνάδελφοί μου και εγώ επικεντρωνόμαστε έντονα στην επαναφορά του πληθωρισμού στο στόχο μας του 2%».
Η εκπλήρωση της εντολής που έχουμε λάβει εξαρτάται επίσης από τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Η δέσμευση της Fed τόσο στη διπλή μας εντολή όσο και στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ενθαρρύνει τη διεθνή κοινότητα να κρατά και να χρησιμοποιεί δολάρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης