Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες η BoJ - Διατηρεί τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια

Κόντρα στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες η BoJ - Διατηρεί τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια
Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη, αλλά διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στην BoJ και τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
Κόντρα στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες που προχωρούν σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων παραμένει η Bank of Japan, διατηρώντα τα επιτόκια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Ωστόσο, με φόντο την υποτίμηση του γεν, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι πρέπει να «παρακολουθήσει στενά» τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν οι κινήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην οικονομία
Στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, η BoJ διατήρησε τον στόχο της -0,1% για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια και τη δέσμευσή της να καθοδηγήσει τη 10ετή απόδοση γύρω στο 0% με ψήφους 8-1.

Διευρύνεται το χάσμα

Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη, αλλά διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στην BoJ και τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, οι οποίες αυστηροποιούν επιθετικά την πολιτική τους για να περιορίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό.
«Υπήρχαν εικασίες ότι η Bank of Japan θα μπορούσε να τροποποιήσει την πολιτική thw για να αντιμετωπίσει τις νομισματικές κινήσεις, αλλά η απάντηση από την κεντρική τράπεζα ήταν αρνητική», δήλωσε ο Shotaro Kugo, οικονομολόγος στο Daiwa Institute of Research.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης