Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,25% για το brent, στα 119,81 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,25% για το brent, στα 119,81 δολάρια το βαρέλι
Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για το αμερικανικό αργό WTI, το οποίο ενισχύuhke κατά 2% δολ. στα 117,5 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Στην περιοχή των 120 δολαρίων επανήλθαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν απομακρύνουν το ενδεχόμενο επιστροφής της Τεχεράνης στην παγκόσμια αγορά, που εφόσον γινόταν θα οδηγούσε σε αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς.
Στο κλίμα του παγκόσμιου sell off που κλυδώνισε στις αγορές μετοχών, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν με πτωτικές τάσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ωστόσο πήραν ξανά την ανιούσα προς το κλείσιμο της συνεδρίασης καθώς οι περισσότερες προβλέψεις εκτιμούν ότι η προσφορά θα παραμείνει περιορισμένη για μεγάλο διάστημα.
Σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή της RJO Futures, Eli Tesfaye, «υπάρχει πρόβλημα στην προσφορά και πρέπει να λυθεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης, επομένως κάθε πτώση των τιμών θα θεωρείται ως ευκαιρία και οι τιμές του πετρελαίου θα επιστρέφουν ξανά στα ψηλά την επόμενη».
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω αύξηση της ζήτησης το 2023, κατά περισσότερο από 2% στα 101,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σε υψηλότερα επίπεδα από του 2019.
Παράλληλα, αναμένει ότι θα ανακάμψει και η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα, καθώς χαλαρώνει τους περιορισμούς λόγω COVID-19.
Σύμφωνα με αναλυτές, επιπλέον πίεση άσκησε η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες από την Κίνα, τα ΗΑΕ και το Ιράν, που βοηθούν τις εξαγωγές βιοχημικών της Τεχεράνης.
Στο πλαίσιο αυτό το Brent παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 1,25% ή 1,4 δολαρίων στα 119,81 δολάρια το βαρέλι.
Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για το αμερικανικό αργό WTI, το οποίο είδε την τιμή του να ενισχύεται κατά 2% ή 2,47 δολ. στα 117,5 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης