Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 1,22 δισ. δολαρίων - Περιλαμβάνει βαρύ οπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια

Ο Biden ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 1,22 δισ. δολαρίων - Περιλαμβάνει βαρύ οπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια
Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου - δηλαδή το 1 δισ. δολάρια - αφορά το βαρύ οπλισμό που ζήτησαν οι Ουκρανοί για την υποστήριξη των στρατιωτκών τους επιχειρήσεων στο Donbass
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού, οβίδες και αντιπλοϊκούς πυραύλους.
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι πληροφόρησε τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky για την παροχή του νέου πακέτου, ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.
«Επανέλαβα ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να στηρίξουν την Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται τη δημοκρατία της, προστατεύει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της απέναντι στην αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας», υπογράμμισε ο Biden.
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει αμυντικά όπλα και πυρομαχικά για το πυροβολικό, καθώς και «τους προηγμένους εκτοξευτήρες ρουκετών που χρειάζονται οι Ουκρανοί για τις αμυντικές επιχειρήσεις τους στο Donbass», πρόσθεσε.
Ο Biden ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια (πόσιμο νερό, φάρμακα και τρόφιμα) στην Ουκρανία, ύψους 225 εκατ. δολαρίων.
«Το θάρρος, το πείσμα και η αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού παραμένουν πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης