Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία προς Τουρκία: Μη συνετή τυχόν στρατιωτική σας επιχείρηση στη βόρεια Συρία

Ρωσία προς Τουρκία: Μη συνετή τυχόν στρατιωτική σας επιχείρηση στη βόρεια Συρία
Μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση της βίας και αποσταθεροποίηση της κατάστασης προειδοποιεί η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα και στον πρόεδρο Rejep Tayip Erdogan να μην προχωρήσει στα σχέδια του για στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία στέλνει η Μόσχα, η οποία επισημαίνει πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν ασύνετη και μη δικαιολογημένη.
«Πιστεύουμε ότι αυτό θα ήταν ένα αδικαιολόγητο βήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής, στην κλιμάκωση της έντασης και σε ένα νέο γύρο συγκρούσεων στη Συρία» ανέφερε ο Alexander Lavrentyev, ο ειδικός επιτετραμμένος της Μόσχας για τη Συρία, ο οποίος υπογράμμισε πως θα επιχειρήσει να πείσει την Τουρκία να μην κάνει αυτό το βήμα και να επιχειρήσει να επιλύσει τα ζητήματα που την ανησυχούν με ειρηνικό τρόπο.
«Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλη την υποστήριξη μας σε αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο Lavrentyev.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Lavrentyev υποστήριξε πως η Μόσχα δεν θεωρεί πλέον ότι η Γενεύη είναι κατάλληλη τοποθεσία για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντίπαλων πλευρών στον συριακό πόλεμο.
Ο Ρώσος επιτετραμμένος βρίσκεται σήμερα στη Νουρ-Σουλτάν (Καζακστάν) για συνομιλίες με απεσταλμένους της Τουρκίας, του Ιράν, της κυβέρνησης της Συρίας και αντικαθεστωτικών παρατάξεων.
Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει πως ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη Συρία διότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία αθέτησαν τις υποσχέσεις τους να κρατήσουν την κουρδική ένοπλη οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της μετά την προηγούμενη επιχείρηση του τουρκικού στρατού (το 2019) και επειδή οι επιθέσεις από πλευράς YPG έχουν αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης