Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η έκβαση των μαχών στο Donbass, ένδειξη του πολέμου με τη Ρωσία

Zelensky: Η έκβαση των μαχών στο Donbass, ένδειξη του πολέμου με τη Ρωσία
Είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουμε στο Donbass είπε ο Ουκρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η έκβαση των στρατιωτικών συγκρούσεων στο Donbass (ανατολική Ουκρανία) θα αποτελέσει μια ένδειξη του πώς εξελίσσεται ο πόλεμος με τη Ρωσία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία να παραμείνουν δυνάμεις της σε αυτήν την περιοχή.
«Είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουμε στο Donbass (...).
Η υπεράσπιση της περιοχής αυτής είναι καίρια για να δοθεί μια ένδειξη για το ποιος θα κυριαρχήσει (στα πεδία των μαχών) τις εβδομάδες που θα έρθουν.
Πρέπει να αντέξουμε» υποστήριξε στο μήνυμα του ο Zelensky, τη στιγμή πάντως που οι Ρώσοι προελαύνουν στο Donbass και είναι πολύ κοντά στο να ανακηρύξουν πως έχουν καταλάβει όλη την επαρχία του Luhansk (μαζί με την επαρχία του Donetsk αποτελούν το Donbass).
3_160.jpg
Σκληρές μάχες, τεράστιες απώλειες

Οι μάχες στο Sieverodonetsk και στην γειτονική Lysychansk είναι σκληρές και άγριες ενώ τεράστιος είναι και ο αριθμός των απωλειών και στις δύο πλευρές.
«Όσο περισσότερες απώλειες υφίσταται ο εχθρός, τόσο λιγότερη δύναμη θα έχει να συνεχίσει την επίθεσή του» υποστήριξε ο Zelensky, τη στιγμή πάντως που από τον ουκρανικό στρατό κάνουν λόγο τουλάχιστον 100 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες την ημέρα και άλλους 500 τραυματίες.
1_36.png
2_26.png

Θέλουμε να απελευθερώσουμε την Kherson

Ο Zelensky αναγνώρισε ότι ο στρατός του «υφίσταται βαριές απώλειες στην περιφέρεια του Χαρκόβου (ανατολικά), όπου ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση του» ενώ υποστήριξε ότι άλλη περιοχή όπου μαίνονται μάχες είναι η Kherson, στον νότο.
«Συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση στις δυνάμεις κατοχής εκεί.
Ο στόχος κλειδί είναι η απελευθέρωση της Kherson, της πρωτεύουσας της περιοχής, την οποία κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα ήδη στα τέλη του Φεβρουαρίου, και «θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα ώσπου να τον επιτύχουμε» υποστήριξε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης