Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ:Πολύ χαμηλά βρίσκεται η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων

ΗΠΑ:Πολύ χαμηλά βρίσκεται η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων
Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων παραμένουν πολύ απαισιόδοξοι για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο πληθωρισμός και η έλλειψη εργατικού δυναμικού δεν μειώνονται.

Η αισιοδοξία των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός, οι προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά.
Το κλίμα των μικρών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 0,1 μονάδες τον περασμένο μήνα στις 93,1 μονάδες, με τον αριθμό των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων να αναμένουν βελτίωση των συνθηκών τους επόμενους έξι μήνες να πέφτουν τέσσερις μονάδες στο καθαρό αρνητικό 54%.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία των 48 ετών της έρευνας

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, με το 28% να τον αναφέρει ως το κορυφαίο πρόβλημα.
Ο αριθμός των ερωτηθέντων που ανέφεραν ότι αύξησαν τις μέσες τιμές πώλησής τους έφτασε επίσης σε υψηλό ρεκόρ 72%, που είναι 32 μονάδες υψηλότερος από τον ίδιο μήνα πέρυσι.
"Ο πληθωρισμός συνεχίζει να ξεπερνά τις αποζημιώσεις που μείωσαν τα πραγματικά εισοδήματα σε ολόκληρη τη χώρα", δήλωσε η NFIB επικεφαλής οικονομολόγος Bill Dunkelberg.
«Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων παραμένουν πολύ απαισιόδοξοι για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο πληθωρισμός και η έλλειψη εργατικού δυναμικού δεν μειώνονται». ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος τους.
Από τους ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι προσλάμβαναν ή προσπαθούσαν να προσλάβουν περισσότερους εργαζομένους, το 92% ανέφερε ότι υπήρχαν λίγοι ή καθόλου κατάλληλοι υποψήφιοι για τις θέσεις που επεδίωκαν να καλύψουν.
Ο αριθμός των ιδιοκτητών που ανέφεραν ότι είχαν θέσεις εργασίας που δεν μπορούσαν να καλυφθούν αυξήθηκε στο 51% τον Μάιο, τέσσερις μονάδες υψηλότερος από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το NFIB, ως σαφές σημάδι ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη εργαζομένων παραμένει. 46%, παρέχοντας περαιτέρω στοιχεία ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός εξαφανίζει τα μισθολογικά κέρδη των περισσότερων Αμερικανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης