Τελευταία Νέα
Διεθνή

O πρόεδρος Biden θα συναντήσει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Mohamed bin Salman - Θα υπάρξουν συζητήσεις για την παραγωγή πετρελαίου

O πρόεδρος Biden θα συναντήσει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Mohamed bin Salman - Θα υπάρξουν συζητήσεις για την παραγωγή πετρελαίου
Έρχεται εξομάλυνση για τις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας
Σχετικά Άρθρα
Τελικά ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αναμένεται να συναντήσει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Mohamed bin Salman κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου.
«Ναι, μπορούμε να περιμένουμε ότι ο πρόεδρος θα δει τον πρίγκιπα διάδοχο», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karin Jean-Pierre. .
Ο Joe Biden θα συζητήσει για την παραγωγή ενέργειας στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή αυτόν τον μήνα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας John Kirbi.
«Η παραγωγή πετρελαίου θα αποτελέσει μέρος αυτής της συζήτησης», δήλωσε στο δίκτυο MSNBC σε συνέντευξη καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα ταξίδια του Biden, σημειώνοντας την απόφαση του οργανισμού πετρελαιοπαραγωγών χωρών ΟΠΕΚ+ για ενίσχυση της παραγωγής.
Υπενθυμίζεται πως επί διακυβέρνησης Biden, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον πρίγκιπα διάδοχο Mohamed bin Salman που είοναι ο πραγματικός ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, ως υπεύθυνο για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο ίδιος ο Biden μάλιστα αποκάλεσε τη Σαουδική Αραβία «κράτος παρία». 
Έως πρότινος ο Biden αρνούνταν να δει τον Σαουδάραβα πρίγκηκα διάδοχο και αυτός με τη σειρά του αρνούνταν να αυξήσει την πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας του, προκειμένου να αντισταθμίσει τα ελλείμματα στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου, που προκαλούνται από τις κυρώσεις της Δύσης στο πετρέλαιο της Ρωσίας.
Πριν ορισμένες εβδομάδες όμως η Σαουδική Αραβία έκανε την πρώτη κίνηση αύξηση της πετρελαϊκής της παραγωγής, με αποτέλεσμα να αρχίσει η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, εξομάλυνση η οποία αναμένεται να επισφραγιστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή σε ένα μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης