Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coinbase (ΗΠΑ): Απολύει το 18% των εργαζομένων της λόγω ύφεσης

Coinbase (ΗΠΑ): Απολύει το 18% των εργαζομένων της λόγω ύφεσης
Η εταιρία εισέρχεται σε ύφεση μετά από μια οικονομική άνθηση 10+ ετών

Με το bitcoin να καταρρέει στα 21.000 $, περισσότερο από τα δύο τρίτα από το υψηλό όλων των εποχών καθώς οι καιροσκόποι έμποροι συντομεύουν το crypto με την ελπίδα να αναγκάσουν τον Celsius να ρευστοποιηθεί, και τη Microstrategy να πάρει ένα περιθώριο κλήσης (δεν θα γίνει μέχρι το bitcoin πέσει στα 4K), ο Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης των ΗΠΑ, Brian Armstrong, επικεφαλής της Coinbase, έστειλε επιστολή σε όλους τους υπαλλήλους του ότι θα απολύσει το 18% των εργαζομένων της εταιρείας.

Ο λόγος είναι, όπως φαίνεται, πως "η εταιρία εισέρχεται σε ύφεση μετά από μια οικονομική άνθηση 10+ ετών».

Επίσης ένας άλλος « δύσκολος χειμώνας κρυπτογράφησης» βρίσκεται μπροστά από την  εταιρία και πρέπει «να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουμε υγιείς κατά τη διάρκεια αυτής της οικονομικής ύφεσης».

Το ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες 

Σχεδόν όλες οι startup - και σίγουρα όσες είναι ασύμφορες (η Coinbase έχει τουλάχιστον θετικά EBITDA) , δηλαδή περίπου το 99,9% αυτών - θα στείλουν πανομοιότυπες επιστολές τις επόμενες ημέρες, καθώς το παλιρροϊκό κύμα μαζικών απολύσεων που συζητήσαμε πρόσφατα γίνεται τσουνάμι...... και η ύφεση είναι γεγονός μέχρι τον Σεπτέμβριο.

layoff_announcements_5_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης