Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρως αποκομμένο το Sieverodonetsk – Zelensky: Οι μάχες στο Donbass οι πιο σφοδρές στην Ευρώπη

Πλήρως αποκομμένο το Sieverodonetsk – Zelensky: Οι μάχες στο Donbass οι πιο σφοδρές στην Ευρώπη
Εάν οι Ρώσοι καταλάβουν το Sieverodonetsk και το γειτονικό Lysychansk, θα ελέγχουν όλη την επαρχία της Luhansk
Σχετικά Άρθρα

Πλήρως αποκομμένη από τον έξω κόσμο είναι η πόλη Sieverodonetsk στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται εδώ και εβδομάδες πολύ σκληρές μάχες για τον έλεγχο της, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ανατίναξαν όλες τις γέφυρες που συνδέουν την πόλη με την υπόλοιπη χώρα.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης του Luhansk, Serhiy Gaidai υποστήριξε ότι πλέον είναι αδύνατο για τον οποιονδήποτε να φύγει από την πόλη ή για την παράδοση προμηθειών στους κατοίκους, οι οποίοι πλέον θα αναγκαστούν να ζήσουν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.
Οι μάχες είναι σκληρές, αν και εκτιμάται πως οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ήδη το 70% ενώ συγκρούονται με τους Ουκρανούς στις ανατολικές περιοχές της πόλης.
Εάν οι Ρώσοι καταλάβουν το Sieverodonetsk και τη γειτονική πόλη Lysychansk, τότε θα έχουν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Luhansk, η οποία μαζί με την επαρχία του Donetsk αποτελούν το Donbass, ο έλεγχος του οποίου αποτελεί αυτή τη στιγμή το βασικό στόχο της Μόσχας.
1_358.JPG
2_310.JPG
3_219.JPG
4_173.JPG

Τρομακτικό το ανθρώπινο κόστος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος είχε πει πριν από μερικές ημέρες πως ο πόλεμος στο Sieverodonetsk θα κρίνει και την τύχη όλου του Donbass, υποστήριξε πως το «ανθρώπινο κόστος» της μάχης για τη Sieverodonetsk είναι «τρομακτικό».
«Το ανθρώπινο κόστος αυτής της μάχης είναι πολύ υψηλό για εμάς.
Είναι απλά τρομακτικό.
Η μάχη του Donbass θα παραμείνει σίγουρα στη στρατιωτική ιστορία ως μια από τις πιο σφοδρές στην Ευρώπη» υποστήριξε στο καθημερινό βραδινό διάγγελμά του προς τους Ουκρανούς ο Zelensky.
Όπως είχε αναφέρει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται και άλλοι 500 τραυματίζονται καθημερινά στις μάχες με τους Ρώσους.
«Είμαστε αντιμέτωποι με το απόλυτο κακό.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προελάσουμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα μας, καθώς οι περιοχές στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα τους που κατέχουν τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποκλειστεί από τον πολιτισμό» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν κόψει «όλες τις επικοινωνίες» με τον έξω κόσμο.
4_154.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης