Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan ανακοίνωσε αγωγό φυσικού αερίου στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας

Ο Erdogan ανακοίνωσε αγωγό φυσικού αερίου στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας
Το πρώτο τρίμηνο του 2023, 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα εισέλθουν στο εθνικό μας σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου, δήλωσε ο Erdogan

Η Τουρκία ξεκίνησε τη Δευτέρα την τοποθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας, στα ανοικτά των ακτών της χώρας.
Στην τελετή παρέστη ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
«Είμαστε ευχαριστημένοι που πετύχαμε ένα τόσο κρίσιμο στάδιο παραγωγής φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.
Το πρώτο τρίμηνο του 2023, 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα εισέλθουν στο εθνικό μας σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου.
Ελπίζουμε ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya θα φτάσει στην κορύφωση της παραγωγής [φυσικού αερίου] το 2026», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού TRT .
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «η ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα είναι ένα ιστορικό γεγονός, που πραγματοποιήθηκε με ίδιους πόρους.
Βλέπουμε την ενέργεια ως κλειδί για την περιφερειακή συνεργασία, όχι ως πεδίο έντασης και αντιπαράθεσης» είπε ο Erdogan.
«Το τέταρτο γεωτρύπανο, το οποίο θα μεταβεί στη Μαύρη Θάλασσα για την ανάπτυξη των αποθεμάτων φυσικού αερίου, θα ονομαστεί Abdulhamid Khan».
Στις 21 Αυγούστου 2020, ο Erdogan ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είχε ανακαλύψει μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.
Μέχρι το 2023, οι αρχές αναμένουν να ξεκινήσουν τις παραδόσεις στην εγχώρια αγορά.
Εν τω μεταξύ, στα μέσα Οκτωβρίου του περασμένου έτους, δήλωσε ότι «ο όγκος των αποδεδειγμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου στο τμήμα Δούναβης-1 του κοιτάσματος Σακαριά ανήλθε σε 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης