Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λιβύη έκλεισε σχεδόν όλα τα κοιτάσματα πετρελαίου της

Η Λιβύη έκλεισε σχεδόν όλα τα κοιτάσματα πετρελαίου της
ΗΛιβύη δεν παράγει σχεδόν καθόλου πετρέλαιο, ασκώντας περαιτέρω πίεση σε μια ήδη υποτροφοδοτούμενη αγορά πετρελαίου.

Η Λιβύη χάνει παραγωγή πετρελαίου με ρυθμό 1,1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Mohammed Aoun, προσθέτοντας ότι σχεδόν όλα τα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας έκλεισαν.

Το μεγαλύτερο κοίτασμα της Λιβύης, το El Sharara, έκλεισε τον περασμένο μήνα μαζί με το El Feel, με αναφορές να αναφέρουν ότι ήταν ομάδες συνδεδεμένες με το ανατολικό κοινοβούλιο που έκλεισαν την παραγωγή πετρελαίου, μεταξύ των οποίων ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Halifa Khaftar.
Σύμφωνα με τον Mohammed Aoun, ωστόσο, «φαίνεται ότι οι οδηγίες κλεισίματος εκδόθηκαν από έναν επίσημο φορέα, τη Φρουρά Εγκαταστάσεων Πετρελαίου στις περιοχές κλεισίματος».

Στη δίνη βίας η Λιβύη

Η Λιβύη βρίσκεται επί του παρόντος στη δίνη μιας ακόμη έξαρσης της βίας, καθώς δύο πολιτικοί διεκδικούν τη θέση του Πρωθυπουργού: ο μεταβατικός πρωθυπουργός Abdul Hamid Dbeibah και ο Fathi Bashaga που συνδέεται με τα ανατολικά.Ο Bashaga ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της χώρας, αλλά ο Dbeibah αρνήθηκε να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με αναφορές, οι ομάδες που κλείνουν χωράφια και τερματικούς σταθμούς εξαγωγής συνδέονται με το στρατόπεδο Bashaga.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου, τα μόνα πεδία που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη Λιβύη είναι η Hamada και το συγκρότημα Mellitah, με το κοίτασμα Wafa να παράγει κατά καιρούς.

Αυτό σημαίνει ότι η Λιβύη δεν παράγει σχεδόν καθόλου πετρέλαιο, ασκώντας περαιτέρω πίεση σε μια ήδη υποτροφοδοτούμενη αγορά πετρελαίου.
Η βορειοαφρικανική χώρα παρήγαγε ήδη περίπου 600.000 bpd τον Μάιο λόγω του μεγάλου κλεισίματος των πεδίων και των εξαγωγικών τερματικών σταθμών, και τώρα, με βάση τα σχόλια του Aoun, ο ρυθμός παραγωγής της είναι κοντά στα 100.000 bpd.
Ο αντίκτυπος τέτοιων διακοπών στις διεθνείς τιμές θα μπορούσε να έχει ήταν σημαντικό αν δεν ήταν το γεγονός ότι οι διακοπές λειτουργίας στη Λιβύη είναι συχνές και τα τελευταία νέα από την Κίνα, η οποία κάνει μαζικές δοκιμές σε πολίτες σε μια περιοχή του Πεκίνου μετά το ξέσπασμα του Covid.
Το τελευταίο πυροδότησε ανησυχία για την προοπτική ζήτησης της Κίνας σε περίπτωση που αποφασίσει να επιβάλει περισσότερα lockdown για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης