Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Πολωνίας: Χρειαζόμαστε επειγόντως αντικατάσταση του στρατιωτικού εξοπλισμού που στείλαμε στην Ουκρανία

Πρόεδρος Πολωνίας: Χρειαζόμαστε επειγόντως αντικατάσταση του στρατιωτικού εξοπλισμού που στείλαμε στην Ουκρανία
Όπως υπενθύμισε ο Πολωνός ηγέτης, η Πολωνία παρέδωσε στην Ουκρανία «εκατοντάδες τανκς, οχήματα μάχης, μονάδες πυροβολικού, καθώς και drones, MANPADS, εκατοντάδες χιλιάδες πυρομαχικά, ανταλλακτικά και άλλο εξοπλισμό»

Η Πολωνία χρειάζεται επειγόντως να αντικαταστήσει τα αποθέματα στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς η χώρα έχει δώσει πολλά στην Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13/6 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Andrzej Sebastian Duda, μιλώντας στα εγκαίνια συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας.
Όπως υπενθύμισε ο Πολωνός ηγέτης, η Πολωνία παρέδωσε στην Ουκρανία «εκατοντάδες τανκς, οχήματα μάχης, μονάδες πυροβολικού, καθώς και drones, MANPADS, εκατοντάδες χιλιάδες πυρομαχικά, ανταλλακτικά και άλλο εξοπλισμό».
«Αυτό δημιούργησε μια απτή ανάγκη για τον Υπουργό Άμυνας να αναπληρώσει τα αποθέματα όπλων», είπε, τονίζοντας ότι η Πολωνία έχει μεταφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τουλάχιστον 1,7 δισεκατομμυρίων δολ. .
«Φυσικά, αναμένουμε να καλύψουμε την έλλειψη που εμφανίστηκε στο πλαίσιο μηχανισμών υποστήριξης από τους συμμάχους», είπε ο Duda.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη γίνονται οι απαραίτητες αγορές.
"Αλλά η αναπλήρωση με νέα όπλα, τα οποία εξακολουθούν να παράγονται, θέλει τουλάχιστον μήνες, αλλά κυρίως χρόνια.
Χρειαζόμαστε μια γρήγορη αναπλήρωση", είπε ο πρόεδρος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης