Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος της Τουρκίας η κρουαζιέρα για να τονώσει τον τουρισμό της

Στόχος της Τουρκίας η κρουαζιέρα για να τονώσει τον τουρισμό της
Το Galataport κατασκευάστηκε από τον τουρκικό όμιλο Doğuş και την Bilgili Holding με επένδυση 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το υπερσύγχρονο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης με έναν υπόγειο τερματικό σταθμό, ένα εστιατόριο διάσημων σεφ και ένα εμπορικό κέντρο, υποδέχεται ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο 5.000 επιβατών, φέρνοντας περισσότερα έσοδα στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας.
Χτυπημένος από τον COVID-19, ο τουριστικός τομέας της Τουρκίας θα μπορούσε να πάρει τα καλά του από τα έσοδα που παράγονται στο Galataport, το οποίο άνοιξε το 2021 – ένα χρόνο αργότερα από το προγραμματισμένο λόγω της πανδημίας.
Το 20όροφο πλοίο Costa Venezia από την Ιταλία μετέφερε επιβάτες από ένα ταξίδι 11 ημερών στο Αιγαίο Πέλαγος όταν έδεσε στο Galataport, το διάδρομό του που συνδεόταν απευθείας με τον φουτουριστικό υπόγειο τελωνειακό τερματικό σταθμό.

Ήταν το μεγαλύτερο πλοίο που έδεσε στο τουρκικό λιμάνι.

Στόχος είναι η Κωνσταντινούπολη να γίνει η κορυφαία πόλη που δέχεται τέτοιου είδους κρουαζιερόπλοια, είπε επίσης ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.
Το λιμάνι φιλοξενεί ένα εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο, πολιτιστικούς χώρους και ένα εστιατόριο που ανήκει στον Τούρκο κρεοπώλη Nusret Gökce, πιο γνωστό ως Salt Bae, τον αστέρα των social media που ρίχνει αλάτι στις μπριζόλες μπροστά σε πελάτες διασημοτήτων.

Επιβάτες υψηλών δαπανών
Περίπου 30 κρουαζιερόπλοια έχουν αγκυροβολήσει μέχρι στιγμής στο Galataport και αναμένονται άλλα 200 μέχρι το τέλος του έτους, που ανέρχεται σε 450.000 επιβάτες.
Το Galataport κατασκευάστηκε από τον τουρκικό όμιλο Doğuş και την Bilgili Holding με επένδυση 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ονομάζεται ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια έργα στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης