Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kasyanov (πρώτος πρωθυπουργός κυβέρνησης Putin): Δεν τον αναγνωρίζω, άλλος άνθρωπος - Εφιάλτης η εισβολή

Kasyanov (πρώτος πρωθυπουργός κυβέρνησης Putin): Δεν τον αναγνωρίζω, άλλος άνθρωπος - Εφιάλτης η εισβολή
Ο κ. Kasyanov, που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του το 2004, πέρασε στην αντιπολίτευση κι έγινε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του Κρεμλίνου
Ο Kasyanov, πρώτος πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Putin, δηλώνει πως ακόμη και στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον άλλοτε πολιτικό του προϊστάμενο να διατάσσει στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.
«Ο Putin που γνώριζα εγώ ήταν διαφορετικός», διαβεβαίωσε ο κ.Kasyanov κατά τη διάρκεια – σπάνιας – συνέντευξης που παραχώρησε μέσω βιντεοσύνδεσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Πρωθυπουργός από το 2000 ως το 2004, προτού περάσει στην αντιπολίτευση, ο κ.Kasyanov εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει ως ακόμη και δύο χρόνια. Μολαταύτα, είπε πως πιστεύει πάντα ακράδαντα πως, μια μέρα, η Ρωσία θα ξαναπάρει τον «δημοκρατικό δρόμο» .
Ο 64χρονος πρώην πρωθυπουργός του κ. Putin, ο οποίος είχε καταβάλει προσπάθειες για την προσέγγιση μεταξύ της Μόσχας και Δυτικών κρατών, τόνισε πως δεν πίστευε, όπως πολλοί άλλοι Ρώσοι, ότι θα ξεσπούσε πόλεμος.
Πρόσθεσε πως εντέλει κατάλαβε τι ερχόταν τρεις ημέρες πριν από την εισβολή, όταν ο κ.Putin συγκάλεσε και προέδρευσε σε επιμελώς χορογραφημένη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Όταν παρακολούθησα αυτή τη συνεδρίαση (…) κατάλαβα πως ναι, θα έχουμε πόλεμο», είπε.
«Γνωρίζω όλους αυτούς τους ανθρώπους και βλέποντάς τους, είδα πως ο Putin δεν ήταν ο ίδιος. Όχι σε ιατρικό επίπεδο. Σε πολιτικό», πρόσθεσε.
Ο κ. Kasyanov, που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του το 2004, πέρασε στην αντιπολίτευση κι έγινε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του Κρεμλίνου. Σήμερα είναι επικεφαλής του Κόμματος για την Ελευθερία του Λαού, μικρής φιλελεύθερης παράταξης.

Ποιος θα διαδεχθεί τον Putin;

«Εάν η Ουκρανία πέσει, τότε θα ακολουθήσουν τα κράτη της Βαλτικής» είπε ο Kasyanov, υποστηρίζοντας πως τελικά ο Putin θα αντικατασταθεί από κάποιον «οιονεί» διάδοχο που θα ελέγχεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
«Αλλά αυτός ο διάδοχος δεν θα είναι σε θέση να ελέγξει το σύστημα για μεγάλο χρονικό διάστημα και σταδιακά η Ρωσία θα οργανώσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.
Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία θα επιστρέψει στο δρόμο της οικοδόμησης ενός δημοκρατικού κράτους» υπογράμμισε ο Kasyanov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης