Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδία): Νέες αβεβαιότητες από τα σχέδια της Μ. Βρετανίας για τη Β. Ιρλανδία

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδία): Νέες αβεβαιότητες από τα σχέδια της Μ. Βρετανίας για τη Β. Ιρλανδία
Η μονομερής προσέγγιση της Μ. Βρετανίας δεν είναι προς συμφέρον της Β. Ιρλανδίας είπε ο Coveney
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή είναι η αντίδραση της Ιρλανδίας στα σχέδια της Μ. Βρετανίας να παρακαμφθούν τμήματα του Πρωτοκόλλου σχετικά με τη Β. Ιρλανδία, όπως αυτό συμφωνήθηκε με την ΕΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Brexit.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Βρετανίδα ομόλογο του, Liz Truss, υποστήριξε ότι εφόσον προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις η βρετανική κυβέρνηση, τότε θα δημιουργηθεί μια σειρά από νέες αβεβαιότητες.
«Ο υπουργός Coveney δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση νομοθεσίας που θα παραβιάσει τις δεσμεύσεις του Ηνωμένου Βασίλειο με βάση το διεθνές δίκαιο πλήττει βαθιά τις σχέσεις σε αυτά τα νησιά και μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.
Ο υπουργός δήλωσε ότι σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα κακή στιγμή στην προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου στο Brexit...
Η μονομερής προσέγγιση του Ηνωμένου Βασίλειου δεν είναι προς το συμφέρον της Βόρειας Ιρλανδίας.
Αντί να επιλύει προβλήματα, η νομοθεσία αυτή θα δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά από νέες αβεβαιότητες και ζημιά» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ιρλανδικού ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως εντός της ημέρας το Λονδίνο αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο του για αλλαγές σχετικά με το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία με τον πρωθυπουργό Boris Johnson να κάνει λόγο για ήσσονος σημασίας και κυρίως γραφειοκρατικές αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης