Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη επιδείνωση στα ομόλογα - To ελληνικό 10ετές 4,42%, το ιταλικό 3,9%, το γερμανικό 1,58%

Μεγάλη επιδείνωση στα ομόλογα - To ελληνικό 10ετές 4,42%, το ιταλικό 3,9%, το γερμανικό 1,58%
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 4,425 από 4,351%
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη επιδείνωση καταγράφει η αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις να εκτοξεύονται, λόγω της ανησυχίας για τις επιπτώσεις των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων, τόσο στην περιφέρεια της Ευρωζώνης όσο και στην παγκόσμια οικονομία.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 4,425% από 4,351%, του 10ετούς γερμανικού στο 1,58% από 1,49% και του ιταλικού στο 3,97% από 3,845%.
Όπως έχει γράψει το bankingnews.gr, τα επιτόκια στο 10ετές ομόλογο αναφοράς της Ελλάδος είναι πιθανό να εκτοξευθούν στο 5,5% με 6%.
Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από 10 μονάδες βάσης στο 3,2,14%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε επίσης στο 3,1762%.
Η καμπύλη των 2ετών και 10ετών ομολόγων αντιστράφηκε στιγμιαία, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, γεγονός που σηματοδοτεί πιθανή ύφεση.
Οι κεντρικές τράπεζες, οι οποίες εξέθρεψαν το τέρας του πληθωρισμού, σέρνονται πλέον σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, κλιμακώνοντας τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση.
greece1.JPG
germany_8.JPG

bonds1.JPG

Ένα βήμα πριν την ύφεση η αμερικανική οικονομία - Αντιστράφηκε η καμπύλη των ομολόγων

Άλμα καταγράφουν οι τιμές των 2ετών αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση του πληθωρισμού, η οποία κλιμακώνει την ανησυχία για ύφεση.
Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από 10 μονάδες βάσης στο 3,2,14%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε επίσης στο 3,1762%.
Η καμπύλη των 2ετών και 10ετών ομολόγων αντιστράφηκε στιγμιαία, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, γεγονός που σηματοδοτεί πιθανή ύφεση.
Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve έρχεται αυτή την εβδομάδα, με την κεντρική τράπεζα να αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση επιτοκίων τουλάχιστον κατά μισή μονάδα την Τετάρτη.
Η Fed έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης κατά 50 μονάδες βάσης (0,5 ποσοστιαίες μονάδες) τον Μάιο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πρόσφατη άνοδο του πληθωρισμού.
Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 8,6% τον Μάιο σε ετήσια βάση, η ταχύτερη άνοδός του από το 1981.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν άνοδο 8,3%.
Ο λεγόμενος βασικός ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 6%.

cnbc1_1.JPG

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στις κεντρικές τράπεζες

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι κομβική στη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό για τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες και τις αγορές.
Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve θα συναντηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη για να συζητήσουν την επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής τους.
Η Νομισματική Επιτροπή της Fed (FOMC) αναμένεται να ανακοινώσει μια αύξηση τουλάχιστον 50 μονάδων βάσης την Τετάρτη, έχοντας ήδη αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος, αν και τα στοιχήματα  για αύξηση 75 μονάδων βάσης έχουν αυξηθεί, μετά την έκρηξη του πληθωρισμού των ΗΠΑ στο 8,6% τον Μάιο.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας θα ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια την προσεχή Πέμπτη, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας και η BCB της Βραζιλίας θα συνεδριάσουν επίσης αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης