Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW για εκλογές Γαλλίας: Στο β’ γύρο οι ελπίδες του Macron

DW για εκλογές Γαλλίας: Στο β’ γύρο οι ελπίδες του Macron
Με μια πρωτοφανή ισοπαλία έληξε ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών αναφέρει η DW
Σχετικά Άρθρα
Για μια πρωτοφανή ισοπαλία στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία μεταξύ του συνασπισμού Ensemble που στηρίζει τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron και της Nupes, της συμμαχίας των αριστερών και των οικολογικών κομμάτων υπό τον Jean Luc Melenchon κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμα η Deutsche Welle, υποστηρίζοντας πως οι δυνάμεις του Macron υπέστησαν συρρίκνωση και πως πλέον ελπίζουν στο β' γύρο της ερχόμενης Κυριακής 19/6.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών δίνεται ένα οριακό προβάδισμα στον Macron με 25,75 % έναντι 25,66 % για τον Melenchon.
Να σημειωθεί ότι έως αργά τη νύχτα οι εκτιμήσεις των Ινστιτούτων έδιναν το προβάδισμα στον Melenchon με τη Λαϊκή Ένωση της Αριστεράς, η οποία και κατηγορεί σήμερα το υπουργείο ότι δεν συμπεριέλαβε τους υποψηφίους της «Nupes» στις υπερπόντιες κτήσεις, δίνοντας έτσι το οριακό προβάδισμα στον Macron.
Ο ακροδεξιός Συναγερμός της Marine Le Pen έφθασε στο 18,9% , οι δε Ρεπουμπλικάνοι της Δεξιάς 13,7 %.
Η χθεσινή ψηφοφορία έγινε εν μέσω γενικής απάθειας των Γάλλων με ρεκόρ αποχής που έφθασε το 52,5%.
Σε ό,τι αφορά στις έδρες, τα Ινστιτούτα προβλέπουν για τον συνασπισμό του Macron μια ψαλίδα από 255 έως 295 έδρες, διατρέχοντας τον κίνδυνο να μην κατορθώσει την απόλυτη πλειοψηφία, για την οποία απαιτούνται 289 έδρες.
Με δεδομένο ότι το εκλογικό σύστημα δεν είναι αναλογικό, οι προβλέψεις για τον Melenchon είναι ένας πολύ μικρότερος αριθμός εδρών, από 150- 190 έδρες.
Για δε την Le Pen από 18-30 έδρες, που θα της δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσει για πρώτη φορά τη δική της ομάδα στο Κοινοβούλιο (απαιτούνται μίνιμουμ 15 βουλευτές)» αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης